Египетски план за прекратяване на огъня между Израел и Ивицата

...
Египетски план за прекратяване на огъня между Израел и Ивицата
Коментари Харесай

Египет предлага план за прекратяване на огъня между Израел и Ивицата Газа

Египетски проект за преустановяване на огъня сред Израел и Ивицата Газа съдържа клаузи за заледяване на строителството на еврейски селища в окупираните палестински територии, прекъсване на събарянето на палестински къщи и изселването на палестинските фамилии в Източен Ерусалим, заяви в събота телевизионният каналю Al-Arabiya, базирайки се на източници.

В момента Египет се пробва да работи като медиатор сред Израел и Ивицата Газа и да постави завършек на последната ескалация, лишила живота на над 140 души.

" Планът за преустановяване на огъня на Египет съдържа уговорка за заледяване на строителството на селища и прекъсване на разрушаването на палестински къщи ", споделиха източници, които каналът не прецизира.

Освен това, съгласно канала, египетското предложение за помирение съдържа условие за ценене на мюсюлманските и християнските светини в Ерусалим и за прекъсване на случайни арести и принуждение против палестинците от страна на военните. Освен това египетският проект планува прекратяването на изстрелването на ракети от палестинските придвижвания от Ивицата Газа към Израел.

Според източници договарянията с посредничеството на Египет са и за установяване на времето на настъпване на помирение с по едно и също време присъединяване и на двете страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР