Египетски и американски археолози откриха коя би могла да бъде

...
Египетски и американски археолози откриха коя би могла да бъде
Коментари Харесай

В Египет откриха пивоварна на 5000 години

Египетски и американски археолози откриха коя би могла да бъде най-старата известна фабрика за бира в един от най-известните археологически обекти в Древен Египет, оповестява АП.

Мостафа Уазири, общоприет секретар на Върховния съвет за антики, разяснява, че пивоварната е открита в Абидос , в пустинята западно от река Нил, на над 450 километра южно от Кайр о.

Той изясни, че явно датира от ръководството на фараона Нармер , който е прочут с обединяването на античен Египет при започване на Първия династичен интервал (3150 година прочие н. е. - 2613 година прочие н. е.).

Археолозите откриха осем огромни уреди - всяко е 20 метра в исоко и 2,5 метра необятен о. Всяко оборудване включва към 40 глинени съда в два реда, които са употребявани за нагряване на примес от зърна и вода за произвеждане на бира, добавя Уазири.

Съвместната задача е с доктор Матю Адамс от Института за изящни изкуства към Нюйоркския университет и Дебора Висчак, помощник по антична египетска история на изкуството и археология в Принстънския университет.

Адамс разяснява, че пивоварната явно е издигната в този регион, с цел да обезпечи кралски ритуали с бира , като се има поради, че археолозите са разкрили доказателства, показващи потреблението на бира в жертвени ритуали на антични египтяни.

Британски археолози са първите, които загатват съществуването на пивоварна при започване на 1900 година, само че не съумяват да дефинират местоположението й.

Със своите огромни гробници и храмове от най-ранните времена на античен Египет, Абидос е прочут с монументи в чест на Озирис , господ на подземния свят в античен Египет, който съди душите в отвъдното.

Некрополът е употребен във всеки интервал от ранната египетска история, от праисторическата ера до римската. През последните няколко години Египет разгласи десетки антични открития с вярата да притегли повече туристи.

Туристическата промишленост е ударена от политическите разтърсвания след въстанието през 2011 година, което смъкна дългогодишния автократ Хосни Мубарак. Миналата година секторът пострада в допълнение от пандемията с ковид .
 Египет с нова археологическа находка
Египет с нова археологическа находка

Държавата е разкрила повече от 50 саркофага в погребални камери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР