Египетската полиция е арестувала, изтезавала и убила през 2016 година

...
Египетската полиция е арестувала, изтезавала и убила през 2016 година
Коментари Харесай

Арестуваха и убиха италиански студент в Египет, помислили го за британски шпионин

Египетската полиция е арестувала, изтезавала и умъртвила през 2016 година италианския студент Джулио Реджени, мислейки го за английски разузнавач, съгласно нови свидетелства по случая, оповестени през днешния ден от италиански медии и и представени от Франс прес.

Според в. " Република " очевидецът е обяснил, че е заварил сътрудник от египетските разследващи служби да беседва с някакъв италианец на конференция на полицията през 2017 година в африканска страна, която не се прецизира, предава Българска телеграфна агенция.

Съдържанието на диалога, провел се на арабски, е било предадено на италианската прокуратура, която поискала спомагателни уточнения от египетските управляващи. Прокуратурата е на мнение, че свидетелските показания са надеждни.

Според очевидеца египетският сътрудник разказал, че Реджени бил обвинен, че е английски сътрудник, бил хванат, вкаран в кола и удрян, оповестява различен италиански вестник, " Кориере каузи сера ". Самият сътрудник съобщил, че самият той го блъснал няколко пъти по лицето.

28-годишният Джулио Реджени, идващ докторантура в Кембриджския университет, изчезна в Кайро на 25 януари 2016 година на път към метростанция. Обезобразеното му тяло бе открито няколко дни по-късно.

Агентът от египетското разузнаване, представен от очевидеца, е един от петимата египетски офицери, против които в Италия стартира публично следствие през декември за убийството на Реджени.

Кайро през цялото време отхвърля присъединяване на неговите сили за сигурност в гибелта на италианския студент. Той бил в Египет да изследва египетските синдикати, което е изключително деликатна тематика в страната.

Италия упрекна Египет за неналичието на съдействие по случая и през април 2016 година извика посланика си от Кайро в Рим. Дипломатът се върна на поста през идната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР