Египет забрани на стотици чуждестранни компании да доставят потребителски стоки

...
Египет забрани на стотици чуждестранни компании да доставят потребителски стоки
Коментари Харесай

Държава забрани на стотици компании внос на стоки

Египет забрани на стотици задгранични компании да доставят потребителски артикули в страната, базирайки се на нарушавания на разпоредбите за регистрация от експортьорите. Министерството на индустрията и търговията на Арабската република съобщи, че " решението не е ориентирано към съответни компании или артикули от съответни страни ", а е взето в сходство с разпоредбите, регулиращи регистрацията на компаниите.

Списъкът, оповестен от отдела за надзор на износа и вноса на министерството, включва повече от 820 компании от цялостен ​​свят, които доставят храни, хигиенични артикули, перилни препарати и фармацевтични артикули за Египет. Списъкът включва две съветски компании - Makfa Public Corporation, които доставят артикули за зърнената и маслодайна промишленост под марката Makfa (макарони, зърнени храни и зехтин), както и парфюмерия и козметика T-Kosmetics LTD.

Министерството на промишлеността и търговията на Египет напомни направените през март промени в държавното разпореждане от 2016 година по отношение на разпоредбите и реда за вписване на предприятия, изнасящи артикули за Арабската република. Те са инструктирани да актуализират или преиздадат документи в границите на 30 дни от датата на приключване на периода им. „ Компаниите би трябвало да потвърдят, че са годно юридическо лице и да ползват системи за качество към продуктите, както и да дават обновени документи за качество, търговски марки и промишлен указател “, споделиха от министерството и прибавиха, че с актуализирането на документите компаниите ще бъдат заличени. Наскоро над 120 предприятия съумяха да дават обновена документи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР