Египет ще се снабдява с почти половин милион тона пшеница

...
Египет ще се снабдява с почти половин милион тона пшеница
Коментари Харесай

Блумбърг: Египет ще купува пшеница от България и Франция вместо от Русия

Египет ще се доставя с съвсем половин милион тона пшеница от България и Франция, откакто Москва блокира доставките на съветско зърно, оповестява „ Блумбърг “ по информация на свои източници.


Москва е възразила против ценообразуването на договорката с висококачествена пшеница, обявиха източниците, помолили да не бъдат разпознати.

За повторно през последните няколко месеца закупуването на съветска пшеница от египетския държавен покупател е сложено в ужас, защото управляващите в Москва се пробват да наложат всекидневен най-малък ценови предел.

В началото на септември министърът на снабдяването Али Ел-Мосихи съобщи, че египетският Генерален орган за доставяне със първични материали се е съгласил да закупи 480 000 тона съветска пшеница в границите на директни договаряния. Сделката беше подписана на цена от 270 $ за звук - по-ниска от неофициалния ценови най-малко, който съветските управляващи се опитваха да наложат по това време. Няколко дни по-късно Египет съобщи, че на търговеца на зърнени култури Solaris ще бъде предоставена опцията да доставя зърно от всевъзможен генезис.


Руските пристанища за зърно са претъпкани след две следващи богати реколти, което я трансформира в преобладаващ транспортьор и ценообразувател на международния пазар. Но пренасищането на предлагането оказва напън върху локалните цени, което кара формалните лица да наложат минимални цени, с цел да поддържат пазара. Прилагането на този ценови предел е непоследователно.

БГНЕС напомня, че на 19 септември българският министър на нововъведенията и растежа Милена Стойчева съобщи, че Египет може да бъде логистичен и транспортен център за българския бизнес към африканския пазар. „ Същото се отнася и за нашата страна – България може да бъде връзката на компании и вложители от Египет с пазара у нас и в Европейския съюз “, съобщи министърът на нововъведенията и растежа по време на среща със заместник-министъра на търговията и промишлеността на Египет Яха Ахмед. На нея участваха още посланикът на Арабска република Египет в България Н. Пр. Халид Емара, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Христо Етрополски, както и представители на министерствата на енергетиката и превоза и организацията за вложения на Египет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР