Египет ще се снабди с близо половин милион тона пшеница

...
Египет ще се снабди с близо половин милион тона пшеница
Коментари Харесай

Египет загърбва Русия и се преориентира към българската пшеница

Египет ще се достави с близо половин милион тона пшеница от България и Франция, откакто Москва блокира доставките на съветско зърно, оповестява " Блумбърг ".

По информация на източници, поискали анонимност, Русия е възразила против ценообразуването на съглашението.

За повторно през последните няколко месеца закупуването на съветска пшеница от египетския държавен покупател е хвърлено в ужас, така като Москва се пробва да наложи всекидневен най-малък ценови предел.

В началото на месеца министърът на снабдяването Али Ел-Мосихи заяви, че Генералният орган за доставяне със първични материали на Египет се е съгласил да закупи 480 000 тона съветска пшеница при директни договаряния.

Сделката беше подписана на цена от 270 $ за тон - по-ниска от неофициалния ценови най-малко, който съветските управляващи се опитваха да наложат по това време.

Дни по-късно Египет разгласи, че търговецът на зърнени култури " Соларис " ще получи опция да доставя зърно от всевъзможен генезис.

Пристанищата за зърно в Русия са препълнени след две поредни огромни реколти, което прави страната преобладаващият изпращач и производител на цени на международния пазар.

Пренасищането на предлагането обаче оказва напън върху локалните цени, което кара формалните лица да наложат прагове, с цел да поддържат пазара. Прилагането на този ценови предел е непоследователно.

Припомняме, на 19 септември българският министър на нововъведенията и растежа Милена Стойчева съобщи, че Египет може да бъде логистичен и транспортен център за българския бизнес към африканския пазар. България на собствен ред пък можело да бъде връзката на компании и вложители от Египет с пазара у нас и в Европейския съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР