Египет се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на

...
Египет се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Салах води Египет напред в турнира за Купата на Африка

Египет се класира за 1/8-финалите в шампионата за Купата на Африканските народи, откакто победи ДР Конго с 2:0 в дуел от група А на шампионата. Головете за триумфа осъществиха Ел Мохамади и Салах през първата част на дуела.

Още в 5-ата минута на дуела Салах порбва мерника си, само че топката не откри задачата. Конгоанците отвърнаха с удар в гредата на Тисеран в 11-ата минута.

Падане в наказателното поле на ДР Конго от страна на Мохамед Салах накара играчите на Египет да изискат дузпа в 22-ата минута, само че съдията подмина обстановката.

Така се стигна до 25-ата минута, когато Ел Мохамади наказа вратаря на Конго и изведе "фараоните " напред в резултата.

Звездите, които не би трябвало да изпускате

Седем минути по-късно отличен удар на атакуващия състезател на Ливърпул Мо Салах наказа вратаря на ДР Конго да прояви рефлекса си.

В 41-ата минута на срещата удар на Болинги от ДР Конго разтресе гредата, само че топката по този начин и не изиска да влезе в мрежата на Египет.

Две минути по-късно Трезеге пусна отличен пас към Салах, който осъществя с отличен удар втория гол за Египет в мача.

През втората част ДР Конго направи всичко допустимо да се върне в мача, само че по този начин и не съумя да осъществя даже почетно попадение. Болинги и Боласие направиха пропуски пред вратата на Ел Шенауи.

След тази победа Египет има актив от 6 точки и е водач в групата, а ДР Конго е на последното място без точка и без маркиран гол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР