Египет получи 685 440 дози от адаптираната бивалентна ваксина срещу

...
Египет получи 685 440 дози от адаптираната бивалентна ваксина срещу
Коментари Харесай

Египет получи над 650 000 дози от адаптираната COVID ваксина на Пфайзер

Египет получи 685 440 дози от приспособената бивалентна ваксина против Ковид-19 на " Пфайзер " (Pfizer), заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32580
Ваксините са доставени от Хърватия, Италия и Испания в границите на световната стратегия за еднакъв достъп до ваксини " КОВАКС " (COVAX). 

В неделя по същия механизъм в северноафриканската страна дойдоха 599 040 дози от Швеция и Франция. Двете колета са част от общо два милиона дози, който би трябвало да бъдат доставени тази седмица. 

Подсилващата бивалентна ваксина на " Пфайзер ", която е приспособена против подвариантите на Омикрон BA.4 и BA.5 беше пусната през септември м.г. Тя е утвърдена за приложимост както от Световната здравна организация (СЗО), по този начин и от Египетската организация за медикаментите. 

Препаратът ще се ползва като подсилваща ваксина за изцяло ваксинирани хора, съобщи министърът на опазването на здравето и популацията на Египет Хосам Абдел Гафар. Желаещите да я получат би трябвало да се имунизират посредством основания за това уебсайт. 

Здравните управляващи в арабската република започнаха да ползват бустерни дози на изцяло имунизирани жители през декември 2021 година. Общо към 41 милиона от над 104-милионното население на на страната са имунизирани, съгласно последните данни. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР