Египет получи 63 000 тона пшеница от Франция, съобщи в.

...
Египет получи 63 000 тона пшеница от Франция, съобщи в.
Коментари Харесай

Египет получи 63 000 тона пшеница от Франция

Египет получи 63 000 тона пшеница от Франция, заяви в. " Ал Ахрам ". За идването на товара осведоми администрацията на пристанището Сафага, което се намира на към петдесет километра южно от курорта на Червено море Хургада. 

Северноафриканската страна, която е най-големият вносител на зърно в света, беше съществено наранена от война на Русия в Украйна. Около 80 % от импортираната през предходната година пшеница е била закупена от двете страни в спора. Египет внася сред 12 и 13 милиона тона годишно. 

Очакванията са новата локална годишна продукция да доближи шест милиона тона, което е с 2.5 милиона тона повече от добива през 2021 година. Наличните все още ресурси от пшеница ще задоволят потреблението до януари 2023 година, разгласи по-рано министърът на снабдяването и вътрешната търговия Али Али Меселхи. 

В края на месец май Кайро изиска 500 милиона $ заем от Световната банка за закупуване на пшеница посредством Извънредната стратегия за продоволствена сигурност и поддръжка за резистентност (Emergency Food Security and Resilience Support Program). 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР