Египет има ключова роля в региона в борбата срещу тероризма,

...
Египет има ключова роля в региона в борбата срещу тероризма,
Коментари Харесай

Румен Радев в Кайро с коментар за Цветанов и апартаментите

Египет има основна роля в района в битката против тероризма, проведената престъпност, радикалния ислям и незаконната миграция. Затова и съдействието с Египет е значимо за нашата национална и европейска сигурност, разяснява пред публицисти в Кайро президентът Румен Радев, който дойде на публично посещаване.

Египет е и най-големият наш търговско-икономически сътрудник за района на Близкия изток и цяла Африка. Стокообменът към този момент надвиши един милиард $, само че има още по-голям капацитет за развиване, по тази причина с мен повеждам внушителна бизнес делегация във значими области от съвместен интерес, сподели Радев. Но разговорът и взаимното доверие на високо политическо равнище са доста значимо изискване този капацитет да се развива, добави президентът.

По думите му има упования за редица съглашения, за подписване на контракти от представители на нашия бизнес с египетския бизнес. Тези дни са доста значими, програмата е наситена, има и бизнес конгрес, обособени контакти. Очаквам в действителност положителни покупко-продажби, уточни президентът Румен Радев, оповестиха от Българска телеграфна агенция.

Не съм пристигнал в Египет да разясня жилищата на господин Цветанов, сподели Радев в отговор на въпрос за подадените две оставки във връзка със случая с жилищата на хора от властта. Президентът добави, че позицията му постоянно е била кардинална. Преди два месеца по време на моя годишен доклад доста ясно заявих, че партиите, които желаят да видят себе си на бъдещия политически небосвод, би трябвало сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни фрагменти с управнически упоритости, а не да чакат да гърмят кавги и да ги гасят с оставки, разяснява президентът Радев. Той добави, че това се отнася за всички партии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР