Египет има желание да съдейства на всеки гражданин, който иска

...
Египет има желание да съдейства на всеки гражданин, който иска
Коментари Харесай

Посланикът на Египет: Граничният пункт Рафа е отворен от наша страна

Египет има предпочитание да спомага на всеки жител, който желае да напусне територията на Газа, както и да достави филантропична помощ на жителите на палестинския анклав.

Това съобщи посланикът на Египет в България на конференция по отношение на туризма в страната му. На този стадий решение няма.

" Граничния пункт „ Рафа ” е отворен от египетска страна, само че е бомбардиран неведнъж, съобщи дипломатът, цитира от Нова.

" И, несъмнено, не можем да вземем никого. В момента има и 25 км от камиони, които чакат да влязат с филантропична помощ. Знаете каква е обстановката сега. Болниците не са в сигурност, домовете на хората не са в сигурност. Дори детските градини не са в сигурност ”, съобщи Н. Пр. Халид Ибрахим Емара, дипломат на Египет в България.

Тази вечер египетски медии оповестиха, че граничният надзорен пункт " Рафа ", единственият път към линията Газа, който не се управлява от Израел, ще бъде отворен на следващия ден, с цел да разреши прекосяването на филантропична помощ към палестинската територия, обсадена от израелската войска от 13 дни, съобщи Франс прес.

Информацията е на новинарския канал " Кахера нюз ", непосредствен до египетското разузнаване. Позовавайки се на свои източници, той заяви, че " Рафах " ще бъде отворен на следващия ден, без да посочи каква помощ ще премине.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент съобщи, че е договорил с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси да " се разреши прекосяването на до 20 камиона ". Световната здравна организация счита този брой за изцяло непълен, отбелязва Агенция Франс Прес.

Няколко минути преди каналът да заяви тази информация, генералният шеф на СЗO Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи, че не е несъмнено, че филантропичната помощ ще може да влиза от на следващия ден в линията Газа. " Нека тези, от които зависи, да създадат това (да отворят граничния пункт), с цел да избегнем нещастието, която ни чака ", прикани Гебрейесус на конференция в Женева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР