Египет и Йордания остро критикуваха Израел за действията му в

...
Египет и Йордания остро критикуваха Израел за действията му в
Коментари Харесай

На срещата на високо равнище в Кайро дори арабските лидери в мир с Израел изразиха нарастващ гняв относно войната в Газа

Египет и Йордания остро подлагаха на критика Израел за дейностите му в Газа на среща на върха през Кайро

От САМИ МАГДИ Associated Press, 21 октомври 2023 година, 12:11 ч. На бежанците и техните потомци, които в този момент са близо 6 милиона, в никакъв случай не е било позволено да се завърнат.

На събирането в събота гневът надвиши страховете от всеобщо разселване.

И двамата водачи осъдиха въздушната акция на Израел в Газа, която умъртви повече от 4300 палестинци, в това число доста цивилни, съгласно здравните управляващи в Газа. Израел твърди, че нанася удари единствено по цели на Хамас и съблюдава интернационалното право.

Войната беше провокирана от широкообхватно навлизане на Хамас в Южен Израел на 7 октомври в който бяха убити над 1400 души, по-голямата част от които цивилни.

Абдула, който е измежду най-близките западни съдружници в района, упрекна Израел в „ групов наказване на обсаден и беззащитен народ. "

" Това е жестоко нарушаване на интернационалното филантропично право. Това е военно закононарушение “, сподели той.

Той продължи да упрекна интернационалната общественост, че подценява палестинското страдалчество, като сподели, че е изпратила „ мощно и ясно обръщение ” към арабския свят, че „ животът на палестинците има по-малко значение от този на израелците. ”

___

Писателят на Associated Press Джулия Франкел в Йерусалим способства.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР