Египет е регистрирал 86 нови случая на коронавирус през последните

...
Египет е регистрирал 86 нови случая на коронавирус през последните
Коментари Харесай

86 нови случаи на COVID-19 в Египет за последните 24 часа

Египет е записал 86 нови случая на ковид през последните 24 часа, което е най-високият дневен приръст в страната, където общо 865 към този момент са доказаните случаи, заяви египетското здравно министерство, съобщи " Спутник ".

" Има 86 нови случая на коронавирусната зараза. Всички те са на египтяни, които са се завърнали от чужбина или са влезнали в контакт с инфектираните по-рано ", съобщи представителят на министерството Халед Мугахед в прессъобщение, добавяйки, че шест души са починали от затруднения, свързани с COVID-19 през миналия ден.

Това прави общия брой на случаите в Египет 865, в това число 58 смъртни случая и 201 излекувани.

Египетският министър на опазването на здравето Хала Зайед от своя страна беше представен, че бързият напредък на случаите на зараза не е непредвиден, макар че до момента Египет има една от най-бавните темпове на разпространяване на COVID-19.

Според Зайед съотношението на случаите на зараза на един милион население в Египет е 0,4 в съпоставяне със 17-500 на милион в други страни от Близкия Изток.

Зайед сподели още, че египетският кабинет е решил да отпусне към хиляда мобилни лечебни заведения за даване на здравна помощ на хората.

Не се изключвал и вид за карантиране на страната.

Египет спря въздушния трафик до 15 април като част от ограниченията за ограничение на разпространяването на инфекцията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР