Египет е най-големият търговски и икономически партньор на България в

...
Египет е най-големият търговски и икономически партньор на България в
Коментари Харесай

Радев: Египет е най-големият ни търговски и икономически партньор в Близкия изток

Египет е най-големият търговски и стопански сътрудник на България в Близкия изток.

Положителната динамичност в двустранния продан през последните години и положителният политически разговор демонстрират, че има голям капацитет съдействието сред двете страни да се задълбочи в редица сфери от съвместен интерес. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с министъра на външните работи на Египет Самех Шукри, който е на посещаване у нас.

Перспективите за задълбочаване на икономическото партньорство и реализацията на съответни взаимни планове сред двете страни ще бъдат във фокуса на визитата на президента Румен Радев в Египет през 2019 година

През последните 10 години стокообменът сред България и Египет е в непрекъснат напредък, като в края на 2017 година е достигнал един милиарда щатски $.

Румен Радев и Самех Шукри откроиха сигурността, защитата, военното образование, земеделието, енергетиката и туризма като сфери от съвместен интерес с опция за по-голямо съдействие. Българските компании имат интерес да влагат, належащо е да се конкретизират секторите, в които това може да се случи, съобщи българският държавен глава. Румен Радев означи, че България поддържа напъните на Египет за битката против тероризма, радикалния екстремизъм и противодействието на миграцията. Министър Самех Шукри срещна президента Радев с дейностите на Египет по отбрана на европейската граница от миграционни потоци. „ Европа би трябвало да предизвиква страните, които работят за сигурността и стабилността на района “, уточни президентът.

Румен Радев добави, че са нужни по-решителни ограничения от страна на Европейски Съюз за поддръжка на страните, от които идват бежанци, посредством ефикасни стратегии в обществената сфера, образованието, трудовата претовареност, както и обезпечаване на съоръжение за защитата на техните граници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР