EFG Swiss Open Gstaad, първи кръгДоминик Тийм – Юго Гастон

...
EFG Swiss Open Gstaad, първи кръгДоминик Тийм – Юго Гастон
Коментари Харесай

Нова ценна победа за Тийм след поредна битка над два часа


EFG Swiss Open Gstaad, първи кръг
Доминик Тийм – Юго Гастон 1-6 6-1 7-6(7)


Доминик Тийм се пребори за сложен трети триумф след завръщането си в ATP Тура. Австриецът преодоля Юго Гастон с 1-6 6-1 7-6(7), с цел да се класира за втория кръг в Гщаад.

Бившият №3 стартира с доста слаб тенис в първите минути, само че последователно усъвършенства началния си удар и бекхенда, като най-после избави мачбол в тайбрека, с цел да си обезпечи триумфа.

„В началото ми беше мъчно да привикна с изискванията – пристигам от морето до Бостад, а тук сме на по-голяма височина. Той играеше добър тенис и ме притискаше. След като пробих за пръв път във втората част се отпуснах и заиграх по-добре,“ разяснява спечелилият.

Тийм редуваше изумителни отигравания с непредвидени непредизвикани неточности, само че обичайно мощният му бекхенд бе основен в решаващите моменти. При 5-5 в тайбрека записа уинър от тази страна при сложна обстановка, в която топката бе отскочила високо и надалеч зад главната линия.

При 8-7 Гастон реши да играе сервис-мрежа на втори начален удар – оказа се неверен ход и дуелът завърши в интерес на Доминик.

За Тийм това е четвърти следващ маратонски дуел, който надскача продължителността от два часа. В Бостад той победи Емил Русувуоири и Роберто Баутиста Агут, преди да остъпи на Себастиан Баес.

Предстои му конфликт с Федерико Делбонис, който надира Микаел Имер с 6-4 7-5.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР