EFG Swiss Open Gstaad, осминафиналДоминик Тийм – Федерико Делбонис 7-6(6),

...
EFG Swiss Open Gstaad, осминафиналДоминик Тийм – Федерико Делбонис 7-6(6),
Коментари Харесай

Тийм отстрани Делбонис за втория си пореден четвъртфинал


EFG Swiss Open Gstaad, осминафинал

Доминик Тийм – Федерико Делбонис 7-6(6), 6-3

Доминик Тийм продължи положителното си показване на шампионата в Гщаад, записвайки първа двусетова победа след завръщането си в Тура. Австриецът надви над Федерико Делбонис и по този метод доближи до втори следващ ATP четвъртфинал, откакто предходната седмица го направи и в Бостад.

Следващият му конкурент ще бъде международният №115 Хуан Пабло Варияс, който сервира сензация, елиминирайки третия подложен Роберто Баутиста Агут (7-6, 7-5).

Тийм не направи нито една двойна неточност в хода на дуела, като в това време завоюва 81% от точките си на първи сервис (29/36). Бившият №3 осъществя три от петте си шанса за пробив (60%), до момента в който Делбонис оползотвори единствено един от четирите брейкпойнта, до които доближи (25%).

Тийм пропусна първата опция за пробив в мача при 2-1, само че след това австриецът се усещаше доста по-комфортно в дългите разигравания, които все по-често завършваха с непредизвикани неточности на Делбонис. Това разреши на австриеца да осъществя първия брейк в мача и да поведе с 5-2.

Сетът изглеждаше завършил, само че Делбонис заигра доста по-солидно в отбрана, като в това време офанзивите му от главната линия станаха много по-опасни. Аржентинецът съумя да върне пробива и да изравни резултата, а след това се стигна до тайбрек. В него обаче Тийм си върна контрола върху мача и не разреши на съперника си да стигне до цялостен поврат, като избави два сетбола и реализира поврат от 2-5, спечелвайки откриваата част със 7-6(6).

В началото на втория сет австриецът пропусна брейкпойнт и Делбонис завоюва подаването си, само че след това австриецът още веднъж проби пръв и поведе с 3-1. Аржентинецът опита да заплаши водачеството на съперника си, само че първенецът на US Open за 2020 година не разреши това да се случи и завурши дуел с нов брейк, оформяйки крайното 7-6(6), 6-3 по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР