Ефектна снимка от изпитанията на кораба USS Jackson (LCS-6) в

...
Ефектна снимка от изпитанията на кораба USS Jackson (LCS-6) в
Коментари Харесай

САЩ „гръмнаха“ най-новия си кораб


Ефектна фотография от тестванията на кораба USS Jackson (LCS-6) в „ действителен “ пердах са разгласили американските военни.

По-точно до кораба е създаден мощен гърмеж – това е разрешило да се откри до каква степен корабът Jackson е резистентен към увреждания. Взривното устройство с маса 4,5 тона е взривено единствено на 90 метра от кораба.

Подробностите от тестванията остават зад кадър, само че по думите на военните от Съединени американски щати корабът е получил незначителни увреждания и като цяло е претърпял гърмежа по-добре от предстоящото.

© Defence-blog

В близко бъдеще Jackson ще бъде подложен на още няколко такива тествания, а по-късно ще бъде показан лист с всевъзможни допълнения и доработки.

USS Jackson е трети военен транспортен съд от крайбрежната зона от клас LCS, вид Independence. Той се явява тримаран, напълно направен от алуминий.

Корабът носи оръдие 57 мм Мк. 110 и е екипиран със зенитен ракетен комплекс RAM. На борда му може да са основани два хеликоптера SH-60 или безпилотен летателен уред.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР