Ефективността на ваксините срещу COVID-19 на американските компании Pfizer и

...
Ефективността на ваксините срещу COVID-19 на американските компании Pfizer и
Коментари Харесай

Изследване: Намалява ефективността на ваксините на Pfizer и Moderna

Ефективността на имунизациите против COVID-19 на американските компании Pfizer и Moderna е намаляла от 91 на 66%, откогато разновидността "Делта " е станал преобладаващ в Съединените щати, излиза наяве от данни, оповестени от федерална здравна организация.
Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха, че съгласно огромно проучване, обхванало хиляди чиновници на лечебни заведения и други медицински заведения в шест щата, двете ваксини са имали 91% успеваемост от декември до април. Когато разновидността "Делта " обаче станал преобладаващ (тоест делът му от случаите надхвърлил 50 процента), успеваемостта спаднала до 66%.
Авторите на проучването вършат ангажимента, че повода за това може да е освен разпространяването на разновидността "Делта ", само че и отслабването с времето на отбраната от имунизациите.
Те не дават обособени данни за успеваемостта на препаратите на "Pfizer " и "Moderna ". Няколко други проучвания също регистрираха по-ниска успеваемост на имунизациите против разновидността "Делта ", въпреки да дадоха разнообразни цифри.
От Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати подчертаха, че имунизациите все по този начин обезпечават висока степен на отбрана против тежко протичане на инфекцията и нужда от хоспитализация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР