Ефективността на ваксините не може да бъде 100, но най-важното

...
Ефективността на ваксините не може да бъде 100, но най-важното
Коментари Харесай

Богдан Кирилов видя положителна тенденция в мнението на хората към ваксините

Ефективността на имунизациите не може да бъде 100, само че най-важното – тези ваксини за ковид, първите четири с позволение, предотвратяват тежките случаи, тежкото протичане на заболяването и хоспитализациите. Това съобщи шефът на ИАЛ Богдан Кирилов пред bTV.
По думите му това е най-важният и главен акцент в актуалната имунизационна акция. 
„ Данните за позитивни резултати на  след ваксина се проучват и от Националния имунизационен щаб. Това е предстоящо, следи се и в клиничните изпитвания “, добави още Кирилов.
Относно въпросите дали изцяло имунизиран може да придвижва болестта, Кирилов разяснява, че не престават изследванията в тази по
„ Вече има данни за няколко ваксини, че понижават в забележителна степен преместването на болестта, само че все още няма решителност. Затова е извънредно значимо да се реализира % на имунизирано население, което да разреши да се ограничи пандемията “, добави Кирилов. 
Всичко зависи от доставките
„ Изпълнението на Националния имунизационен проект зависи от доставените количества ваксини. По плановете на производителите с обновени доставки, към края на юни чакаме у нас да са доставени  малко над 4,5 млн. дози , което значи, че ще има количества за над 2 млн. население “, сподели Богдан Кирилов.
По думите му има позитивна наклонност измежду популацията по отношение на имунизациите . „ Към октомври и ноември желанието за имунизиране беше към 20%, огромен беше делът на колебаещите се. В рамките на няколко месеца виждаме, че наклонността се обърна и все още към 40% от хората изрично желаят ваксина “, посочи Кирилов.
 И Pfizer стартира проби на ваксина против ковид за деца И Pfizer стартира проби на ваксина против ковид за деца
След като Moderna към този момент разгласи старт на проби на ваксина против ковид за деца, американският фармацевтичен колос Pfizer и германс...
Относно краткотрайно прекъсване на препарата на AstraZeneca, Кирилов счита, че това е бил верният ход.
„ Беше значимо хората в подобен миг да бъдат спокойни и уверени “, добави той. 
Колко дози чакаме
Богдан Кирилов сподели, че се надява срещите на европейско равнище на тематика имунизациите да доведат до резултат. 
До края на идната седмица ще имаме доставки и от трите позволени препарата – през днешния ден би трябвало да дойдат 16 375 дози AstraZeneca, другата седмица – 31 500 от Pfizer и 51 600 дози от Moderna. Очакват се и още 150 хиляди дози от страна на AstraZeneca в границите на идната седмица. 
 Домусчиев ще създава ваксини в Разград Домусчиев ще създава ваксини в Разград
Заводът за ваксини на " Биовет " в Разград може да създава всевъзможни ваксини, включително и против COVID-19, само че за начало ще извършва...
„ Сумирано – чакаме към 250 хиляди дози в страната до края на месеца “, добави Кирилов.
Директорът на ИАЛ добави, че през април чакаме по-големи доставки на иРНК ваксини – Pfizer и Moderna.
„ Имаме удостоверение от Pfizer за 250 хиляди дози, които да се доставят през април. Очакваме над 80 хиляди от Moderna и към 300 хиляди от AstraZeneca. Делът на иРНК имунизациите през април ще е по-висок “, добави Кирилов.
Въпреки това той не се нае да каже сигурно дали това значи, че хората ще имат избор на ваксина или не.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР