Ефективността на ваксината на Pfizer и BioNTech за предотвратяване на

...
Ефективността на ваксината на Pfizer и BioNTech за предотвратяване на
Коментари Харесай

Ново проучване: Ефективността на COVID ваксината на Pfizer намалява 6 месеца след втората доза

Ефективността на имунизацията на Pfizer и BioNTech за попречване на зараза с ковид спада до 47% от 88% шест месеца след слагане на втората доза, демонстрират оповестени в понеделник, които са били взети поради от американските здравни организации при установяване на решението за нужда от бустерна имунизационна доза, оповестява Ройтерс.

Данните бяха оповестени в здравното списание Lancet.

Анализът сподели, че успеваемостта на Covid имунизацията за попречване на хоспитализация и гибел остава висока - на равнище от 90% в продължение на най-малко шест месеца, даже против мощно заразния Делта вид на ковид.

Представените в Lancet данни също по този начин демонстрират, че спадът се дължи на намаляваща резултатност на имунизацията, а не на по-заразни разновидности на Covid-19, споделят откривателите, взели участие в изследването.

Изследователи от Pfizer и организацията с нестопанска цел Kaiser Permanente са проучили електронни здравни досиета на почти 3,4 милиона души, които са били членове на Kaiser Permanente в Южна Калифорния сред декември 2020 година - когато имунизацията стана налична за първи път - и август 2021 година

" Нашият характерен за разновидността разбор ясно демонстрира, че имунизацията на Pfizer/BioNTech е ефикасна против всички сегашни разновидности, будещи безпокойствие, в това число Делта разновидността ", сподели Луис Джодар, старши вицепрезидент и основен медицински шеф по имунизациите на компанията Pfizer.

Потенциално ограничаване на изследването е неналичието на данни за придържане към напътствията за носене на защитни маски и във връзка с специалностите в изследваната популация, което би могло да повлияе на честотата на тестване и вероятността от излагане на ковид.

Ефективността на имунизацията на Pfizer против Делта разновидността е 93% след първия месец след поставената втора доза, като понижава до 53% след четвъртия месец. Спрямо други разновидности на ковид, ефикасността спада до 67% от 97%.

" За нас това допуска, че Делта вид не е вариант, който изцяло заобикаля отбраната с имунизацията ", сподели ръководителят на проучването Сара Тартоф от отдела за проучвания и оценка на Kaiser Permanente Southern California.

" Ако беше по този начин, евентуално нямаше да забележим висока отбрана след имунизацията, тъй като в този случай имунизацията нямаше да работи ", уточни тя.

Тестването на Covid разновидностите е по-вероятно да не успее при имунизирани човеци, което може да докара до надценяване на характерната за разновидността успеваемост в проучването, предизвестяват създателите.

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) позволи потреблението на бустерна доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech за възрастни хора и за някои американци с висок риск от заразяване.

Междувременно учените приканват за повече данни дали би трябвало да се предлагат бустерна доза за всички към този момент ваксинирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР