Ефективно лечение срещу новия коронавирус SARS-CoV-2, който предизвиква болестта COVID-19,

...
Ефективно лечение срещу новия коронавирус SARS-CoV-2, който предизвиква болестта COVID-19,
Коментари Харесай

Отвъд немислимото: Военните в САЩ укротяват не само коронавируса, но и бъдещи негови мутации

Ефективно лекуване против новия ковид SARS-CoV-2, който провокира заболяването COVID-19, към момента няма. Или най-малко няма за простосмъртните. Но в Съединени американски щати към този момент има разработки, които са на път безусловно да отстраняват COVID-19. Въпросът е какъв брой тъкмо коства и допустимо ли е да стане широкодостъпно.
Разработките са дело на звено на Пентагона - Агенцията за съвременни проучвателен планове в региона на защитата (DARPA), която се появява на бял свят с помощта на Дуайт Айзенхауер откакто Съюз на съветските социалистически републики изстрелва първия си спътник " Спутник " в околоземна орбита – с съществена задача да се занимава с всичко, което се трансформира в огромна неприятна изненада за Съединени американски щати. Повече детайлности за сегашните разработки сподели доста известното в Съединени американски щати, а и в международен мащаб " на CBS. А материалът на предаването за създаването стартира със следното многозначително изречение: " Може да ви изненада да узнаете, само че доста от нововъведенията, създадени да противодействат на ковид, в миналото са били чудати планове, финансирани от Пентагона, които би трябвало да намерят ефикасен метод за отбрана на американската войска от заразни заболявания и биологични оръжия ".
 Импланти в мозъка за възстановяване на паметта Импланти в мозъка за възстановяване на паметта
Когато през 80-те и началото на 90-те години на ХХ век киберпънкът беше на мода, всички смятаха, че разнообразни чипове в мозъка, импланти...
Върху какво работи DARPA що се отнася до ковид? Например, микрочип под формата на гел , който се вкарва подкожно в човешкото тяло, а задачата му е да покаже дали стартира да се развива химическа реакция в тялото ви още преди да имате признаци, в тази ситуация на COVID-19. Как работи – взема се кръвна форма и се изследва, като резултатът излиза в границите на от 3 до 5 минути. Чипът към момента е пробен, само че работата по него е във крайна фаза! Ако работи както е планувано, това е необикновено оръжие – инфектираните биха могли да бъдат откривани още преди да могат да заразят други хора! В науката е общоприето, че инфектиран с COVID-19 почва да предава вируса в околната среда до 48 часа преди да прояви каквито и да е признаци!
Друга разработка – филтър, който може да " източи " вируса SARS-CoV-2 от кръвта . Той се прикрепва към специфична машина и безусловно източва кръвта от болен човек, като я заменя с нова. Проведено е пробно лекуване със брачна половинка на боец, наречена " пациент 16 " – тя е била в интензивно поделение, със септичен потрес и на прага на гибелта, преди да стартира лекуването. В рамките на четири дни всичко се прекатурва – дамата почва да се възвръща, септичният потрес остава единствено спомен и към този момент е изцяло оздравяла. А Американската организация по медикаментите и храните (FDA) даде позволение по неотложност филтърът да се употребява – в Съединени американски щати към този момент са третирани към 300 пациенти, влезнали в интензивни отделения.
DARPA е в действителност неповторима институция – тук се пазят проби от хора, боледували от испанския грип т.е. от 1918 година! Испанският грип убива повече американски бойци през Първата международна война, в сравнение с противников оръжия! Тези проби разрешават грипният вирус да бъде реконструиран, а при започване на XXI век са открити живи хора, преболедували грипа. Взети са им проби и се оказва, че имунната им памет още помни заболяването – имали са клетъчен имунитет съвсем 100 години по-късно! Всичко това дава „ рецептата ” да се създават изкуствено антитела, с които испанският грип да може да бъде обезвреден.
" Можем да намерим лек за всичко, което в миналото се е появявало на планетата като болест ", счита доктор Джеймс Кроу, един от чиновниците на DARPA. Когато се появи, единствено преди няколко години, DARPA получава 28 млн. $, с цел да създаде лек. Прави го за 78 дни. Това в действителност е резултат от грант, чиято цел е да се намират антитела за новоизбухнали заболявания и да се вършат медикаменти, които да стопират безусловно в зародиш вируси, почнали да заразяват някоя общественост.
 Две изследвания сочат, че английският вид на ковид не е по-тежък Две изследвания сочат, че английският вид на ковид не е по-тежък
Нови две проучвания сочат, че обратно на предходните опасения, няма безапелационни доказателства, че английският вид на ковид...
Що се отнася до COVID-19, DARPA съумява да извлече антитяло единствено 25 дни откакто ѝ се дава задачата и го дава на AstraZeneca. Заедно с Оксфордския университет, това е компанията, която създаде една от имунизациите против ковид, които в този момент се употребяват в целия свят. Екип от DARPA, под управлението на полковник доктор Мат Хепбърн, прави същото за биотехнологичната компания AbCellera, която работи с Eli Lilly и " Регенерон ". Тези компании към този момент имат лекарство под формата на моноклонално антитяло и точно " Регенерон ", когато се болести с ковид.
За три седмици се създават към 7500 дози с антитела против COVID-19. А може ли по-бързо? Да, посредством РНК технологията, употребена от компании като BioNTech, Pfizer и Moderna за основаване на техните ваксини против ковид. Вече се работи за приспособяването на РНК технологията, тъй че дневно да може да се създават милиони дози с антитела. И това е лек, който е оттатък имунизациите – това е бъдещето, уверен е полковник Хепбърн.
А към този момент DARPA се цели в това да създаде ваксина, която да стопира всички разновидности на SARS-CoV-2, без значение от разновидностите му. Успее ли, епохално ще е слаба дума за такова научно достижение! В период от 5 години това може да бъде реализирано, считат специалистите от американската организация.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР