Ефективната стачка на работещите в градския транспорт в София се

...
Ефективната стачка на работещите в градския транспорт в София се
Коментари Харесай

Градският траспорт в София отложи засега стачката за заплати

Ефективната стачка на работещите в градския превоз в София се отсрочва, заяви ръководителят на Федерация на транспортните служащи към КТ " Подкрепа " Иван Кирилов. Решението е взето след среща сред синдикатите в градския превоз и представители на Столичната община. " Следващата среща в същия формат е планувана за 6 февруари. Дотогава зам.-кметът по финанси и по превоз на Столичната община Дончо Барбалов би трябвало да приготви предложение за нарастване на работните заплати в четирите общински транспортни сдружения - " Столичен автотранспорт ", " Столичен електротранспорт ", " Метрополитен " и Центъра за градска подвижност ", добави Кирилов.

По думите му, в случай че предложенията не се одобряват, чиновниците в градския превоз са предизвестили, че ще проведат едночасова ефикасна стачка в целия град, която ще бъде в пиков час.

Исканията на синдикатите са за 30% нарастване на възнагражденията. Освен това от сектора предизвестяват за текучество на фрагменти поради изискванията на труд. Сред тях са липса на опцията за взимане на полагащите се дни отпуск. По данни на КТ " Подкрепа " над 32 000 дни отпуск не са употребявани единствено в " Столичен автотранспорт " за 2021 и 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР