Ефективната стачка на работещите в градския транспорт в София се

...
Ефективната стачка на работещите в градския транспорт в София се
Коментари Харесай

Ефективната стачка на градския транспорт в София се отлага

Ефективната стачка на работещите в градския превоз в София се отсрочва, е съобщил ръководителят на Федерация на транспортните служащи към КТ „ Подкрепа “ Иван Кирилов пред БТВ.

Решението е взето след среща през днешния ден сред синдикатите в градския превоз и представители на Столичната община, осведоми медията. Следващата среща в същия формат е планувана за 6 февруари. Дотогава  зам. -кметът по финанси и по превоз на Столичната община Дончо Барбалов би трябвало да приготви предложение за нарастване на работните заплати в четирите общински транспортни сдружения – „ Столичен автотранспорт “, „ Столичен електротранспорт “, „ Метрополитен “ и Центъра за градска подвижност.

Ако предложенията не се одобряват, чиновниците в градския превоз предизвестиха, че ще проведат едночасова ефикасна стачка в целия град, която ще бъде в пиков час.

Исканията на синдикатите са за 30% нарастване на възнагражденията. Освен това от сектора предизвестяват за текучество на фрагменти поради изискванията на труд. Сред тях са липса на опцията за взимане на полагащите се дни отпуск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР