Ефективна стачка започват служители от Министерството на външните работи от

...
Ефективна стачка започват служители от Министерството на външните работи от
Коментари Харесай

Служители на Външно стачкуват

Ефективна стачка стартират чиновници от Министерството на външните работи от през днешния ден поради ниски заплати, оповестяват от БНР.

От централното ръководство поддържат стачните претенции, а ние ще бъдем на работните си места, просто няма да работим, съобщи Мартин Колев, ръководител на синдиката на Министерство на външните работи.

Припомняме, в сряда в двора на министерството, със същото искане- увеличение на ниските им хонорари по отношение на високите условия, които има към тях. В знак на противоречие да не престават да работят при тези условия, чиновниците хвърляха жълти стотинки.

Между на заплатите на чиновниците на Министерство на външните работи. Министърът на външните работи Николай Милков обаче е изискал помощ за нарастване с 30% на заплатите, което се равнява на 8.5 млн. лева

Само че това предложение не удовлетворява протестиращите.  Те споделят, че в случай че живеехме в 2020 година, сходно нарастване би имало резултат.

" В министерството има звена, които могат да блокират напълно работата, да вземем за пример процесуалните представители. Това е единственото звено, което съставлява страната по каузи в Съда на Европейския съюз в Люксембург ", разяснява Иван Кондов, непрекъснат секретар на Министерство на външните работи.
 Младите ни дипломати - с телефон с копчета и издържани от родителите си
Младите ни дипломати - с телефон с копчета и издържани от родителите си

Синдикатът на Външно недоумява по какъв начин младежите могат да бъдат привлечени на работа в МВнР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР