Ефективна присъда от четири месеца затвор е окончателната присъда за

...
Ефективна присъда от четири месеца затвор е окончателната присъда за
Коментари Харесай

Окончателно: Шофьор, дал 50 лева подкуп на полицай, ще лежи в затвора

Ефективна присъда от четири месеца затвор е окончателната присъда за водач, дал 50 лв. рушвет на служител на реда. Това реши Върховния касационен съд, като решението не предстои на обжалване. Той ще би трябвало да заплати и санкция от 200 лв. . Мъжът обаче ще лежи зад решетките общо 13 месеца поради предходна условна присъда.

Случаят е от 21 декември 2020 година . В ромския квартал „ Лозенец “ в Стара Загора, 39-годишният мъж бил спрян за инспекция от униформени.

Полицейски патрул спрял за рутинна инспекция автомобила, в който се возел подсъдимия. Оказало, че водачът няма платена
Гражданска отговорност, а подсъдимият, който бил пасажер в колата, е със счупена персонална карта. Полицаите обяснили, че ще сформират актове и на двамата. Докато чакали техен сътрудник да пристигна и да сформира актовете, подсъдимият отишъл при служителите на реда им споделил да скъсат актовете, а той ще ги почерпи. Извадил банкнота от 50 лв. и я пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на патрулния автомобил. След тези дейности полицейските чиновници незабавно разпоредили на подсъдимия да остане на място и му разяснили, че с това си деяние той прави закононарушение.

В началото на 2020 година на подсъдимия е наложено наказване от девет месеца отнемане от независимост за шофиране след приложимост на алкохол , чието осъществяване е отсрочено за период от три години.

Затова съдът е постановил А. А. настрана да изтърпи и наказване от 9 месеца отнемане от независимост, наложено от Районен съд – Казанлък със съглашение, като присъдата е била условна, а даването на рушвет е осъществено в изпитателния период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР