Ефективна присъда от 3 години 4 месеца при първоначален общ

...
Ефективна присъда от 3 години 4 месеца при първоначален общ
Коментари Харесай

3 години и 4 месеца затвор за шофьора, прегазил 22-годишната Светомира в Шумен

Ефективна присъда от 3 години 4 месеца при първичен общ режим отсъди Шуменският областен съд за злополуката, при която почина 22-годишната Светомира от Шумен. Катастрофата беше провокирана от 18-годишния тогава Жечко Кюркчиев.

Тежкият пътен случай стана през септември предходната година, когато отнемайки преимущество и движейки се с висока скорост, колата на Кюркчиев се блъска в автомобила на Светомира.

При удара на място умира младата жена, а нейната спътничка е със междинна телесна щета. Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира в 15-дневен период пред Варненския апелативен съд.

Съдът лиши Кюркчиев и от право да ръководи автомобил за 5 години и 4 месеца. Магистратите решиха, че той няма да се укрие и потвърдиха паричната гаранция от 25 000 лв., откакто бе анулирана мярката му неотклонение домакински арест.

Прокуратурата изиска 6 години ефикасна присъда и посочи, Кюркчиев е нарушил разпоредбите, посочил е самонадеяност и неуважение на разпоредбите.

Същата присъда желаеха и бранителите на частните обвинители, фамилията на Светомира. Кюркчиев е знаел, че се движи с висока с висока скорост, не е понижил, а е нараснал скоростта.

По време на придвижване е търсел и музика. В своя отбрана обвиненият сподели, че желае почтена и условна присъда.

Делото за убийството на младо момиче от 18-годишен водач в Шумен влиза в съда

" Индивидуализирайки самото действие и наказателната отговорност, която би трябвало да се понесе от подсъдимия, това е справедливата присъда. Изказах и мнението, че битката с всички тези ПТП, които се случват, би трябвало да стартира отнякъде и това е ефикасни присъди ", съобщи Василена Анастасова, прокурор в Софийската градска прокуратура.

" Удовлетворени сме от решението на българския съд. Предполагам и чакам, че ще има обжалване от страна на обвинения. Така че отсега нататък във времето ще забележим по какъв начин ще се развият събитията ", добави Анатоли Накев, татко на Светомира.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР