Ефективна присъда и 10 000 лева глоба за подсъдим, предаден

...
Ефективна присъда и 10 000 лева глоба за подсъдим, предаден
Коментари Харесай

Три месеца затвор и глоба от 10 000 лв. за мъж, нарушил карантината

Ефективна присъда и 10 000 лв. санкция за обвиняем, предаден на съд от Районната прокуратура в Търговище за нарушение на карантинните ограничения срещу разпространяването на COVID-19

Предаденият на съд от Териториалното поделение в Попово към Районната прокуратура в Търговище Хюнай Х. е наказан на три месеца отнемане от независимост при непоколебим режим и 10 000 лв. санкция.

26-годишният обвиняем е приет за отговорен от състав на Районния съд в Попово за нарушение на ограниченията, издадени срещу разпространяването на COVID-19, като закононарушението по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс е осъществено като продължавано действие.

Хюнай Х. се завърнал от Кралство Белгия на 14 април тази година. На границата му било връчено наставление от РЗИ в Русе за наложителната 14-дневна карантина. Мъжът показал, че ще бъде в изолираност на непрекъснатия си адрес в град Попово.

При инспекция още същия ден, часове след влизането му в България, полицейски чиновници направили инспекция на домашния му адрес. Хюнай не бил открит. 26-годишният мъж бил открит в магазин. За отклоняването от карантината чиновниците му връчили сигнален протокол.

На 17 април тази година към 11,05 часа чиновници на реда още веднъж ревизирали на адреса му. Хюнай не бил открит в дома си. Два дни по-късно - на 19 април към 13 часа при трета инспекция, Хюнай още веднъж не бил открит на посочения в предписанието адрес за изолацията си.

Така било формирано досъдебно произвеждане против нарушителя на наложителните карантинни ограничения по време на пандемията. С обвинителен акт на Териториалното поделение в Попово към Районната прокуратура в Търговище Хюнай Х. бил предаден на съд.

Подсъдимият е осъждан неведнъж, три пъти е търпял ефикасни присъди в затвор. Последната му ефикасна присъда от 4 месеца отнемане от независимост за кражба Хюнай Х. изтърпял на 18 януари 2020 година

Присъдата на Районния съд в Попово е била произнесена при изискванията на задочното произвеждане, защото подсъдимият, въпреки и постоянно свикан в първото правосъдно съвещание по делото, не се явил.

Съдебният акт предстои на митинг и обжалване пред Търговищкия областен съд в законния 15-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР