Ефективен, печата бързо, пести ток, но най-вече е семпъл и

...
Ефективен, печата бързо, пести ток, но най-вече е семпъл и
Коментари Харесай

Epson EcoTank M1120 – мастилен принтер без касетки, лесен за употреба и пестелив

Ефективен, печата бързо, пести ток, само че най-много е обикновен и не изисква комплицирани умения за поддръжка, а прибавянето на в допълнение мастило е елементарно като детска игра

Epson EcoTank M1120 e обикновен, печата бързо, пести ток и не изисква комплицирани умения за поддръжка
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Ако имате бизнес, при който клиентите би трябвало да подписват всякакви документи, в случай че сте преподавател и честичко печатате проби и задания за учениците в класа, в случай че сте дребна редакция или рекламна организация и постоянно се постанова да видите „ чернова ” на полуготовите планове и оформления, по които работите – най-вероятно имате принтер. Когато човек си има принтер, има няколко неща, които могат да му основават кахъри – промяната на касетките с мастилата или тонера, неприятното качество на щемпел при бюджетните модели, комплицираните менюта за ръководство.

Оказва се, че нерядко хората вървят до близката книжарница или копирен център, с цел да си разпечатат документите, въпреки да имат принтер на разположение. Нещата обаче могат да се трансформират с Epson EcoTank M1120 – монохромен мастилен принтер, който е пестелив, пести пари и няма касетки. Външността му леко прилича воин от „ Междузвездни войни ” с черно-бялата си физиономия. Но не това е толкоз впечатляващо в него, а работата с мастилото.

Имахме опция да разгледаме и тестваме този новаторски модел. Ето какви са усещанията ни от него:

Без касетки за мастило

EcoTank M1120 няма касетки за мастило. Вместо това потребителят му долива мастило от шише. Звучи доста просто – и в реалност е! Капакът от горната страна се подвига, шишето с дозаторна дюза се „ забива ” върху отвор за пълнене – и по-късно на прозорче върху предния панел на принтера се вижда по какъв начин мастилницата се цялостни. Шишето е проектирано по този начин, че човек няма по какъв начин да сбърка – към отвора има два лидера, които се грижат дюзата да влезе по единствения верен метод.

Виждайки такова семпло доливане, човек би се тормозил, че при слагането или изваждането на шишето може да покапе мастило и в близост да стане „ мазало ”. Но не – дюзата се отваря единствено при слагането върху отвора за пълнене след леко натискане. При изваждането дюзата се затваря компактно и не капва нито капка, нито даже точица мастило на открито. Убедихме се персонално в чистотата на работа, въпреки и да бяхме сигурни, че „ все ще капне нещичко ” и имахме попивателни кърпи на разположение.

На транспарантното прозорче начело елементарно се вижда равнището на мастилото. То е ситуирано във отвесна черна линия, която върви от горната страна до долу отдясно на слота за хартията.

Използването на шише за доливане, вместо на касетки, пести мастило в дълготраен проект, открили са Epson. Според техните калкулации, за три години прилагане на EcoTank ще спестим 50% от разноските за щемпел, спрямо черно-белите лазерни принтери (изчислени като цена на страница).

Компактност

Сам по себе си този принтер не заема доста място, изработен е като за фактически дребен офис. Размерите му са 375 мм широчина, 267 мм дълбочина и 161 мм височина, което значи, че може да с побере съвсем на всички места.

Слотът за входящата хартия и „ тавата ” за отпечатаните листове са един над различен, тъй че машинката в действителност заема минимално пространство. EcoTank M1120 работи единствено с формат А4, а тавата събира до 150 листа.

Страничните панели на устройството са голи, а на гърба има две дупки, в които могат да се натикан пръстите – по този метод с палец и показалец се отключва задният панел, закрепен с клик-механизъм, с цел да се отвори машината. Това, естествено, е планувано за премахване на „ задръстена ” хартия от механизма на принтера.

Безжичен и мобилен щемпел

Epson EcoTank M1120 е базов монохромен принтер с задоволително функционалности, за бъде избран като елементарно за потребление, само че дейно устройство. Принтерът се предлага с високоскоростни връзки вид USB и Wi-Fi 802.1.1 b/g/n. Чрез USB интерфейса можете да печатате непосредствено от преносим компютър. Що се отнася до Wi-Fi, принтерът може да се свърже с домашната/офисната мрежа, както и да употребява директна Wi-Fi връзка, с цел да се печата от мобилен телефон или преносим компютър.

За да се свърже с офисната местна безжична мрежа, принтерът си взема самичък нужните настройки от компютъра, посредством който се конфигурира, откакто категорично изиска позволение от притежателя, с цел да употребява настройките.

Официалният уеб страница на Epson дава лесни за следване на указания за конфигурация на Wi-Fi мрежата на M1120. Има ги дори и като видео-уроци, малко по малко.

Освен това е налично гратис приложение за щемпел непосредствено от телефон – iPrint, налично за iOS и Android устройства. Стига телефонът да има интернет връзка, потребителят може безусловно от всяко място на света да изпрати задача за щемпел до M1120.

Параметри

Устройството употребява способ за мастилено-струен щемпел по поръчка и има разграничителна дарба от 1440х720 пиксела. Поддържа бърз FPOT (First Page Out Time) щемпел, когато излиза от положение на „ сън ”.

M1120 може да отпечатва 15 листа с размер А4 в минута, което е впечатляващо. Разбира се, това се отнася за документи с релативно ниска компактност – страници с текст, да вземем за пример. Печатането на графики и изображения значи по-малко страници на минута.

Освен това бутилката с мастило, предоставена с принтера, разрешава печатане на 6000 страници с едно шише. Epson споделя, че с сходен потенциал – и елиминирайки касетките за мастила, оказва помощ за понижаване на отпечатъка върху околната среда.

Пестене на сила

M1120 е особено планиран да намали разхода на сила спрямо монохромните лазерни принтери. Той употребява единствено 14W – спрямо към 250W при монохромните лазерни принтери. Това значи над 17 пъти по-малко ползване на сила.

Фото-печат

Epson EcoTank M1120 е умислен като машина за бързо печатане на документи – да вземем за пример за дребни компании, които би трябвало да разпечатват контракти за сключване и заявления, за школи, образователни кабинети и други Въпреки това не е немислимо на него да се отпечатат и красиви черно-бели творби на изкуството – да вземем за пример снимки. Устройството е в положение да борави с фото-хартия и има режим на първокачествен щемпел, тъй че може да изведе хубаво изображение, почтено да се сложи в рамка.

Е, сигурно сходни разпечатки няма да излизат на бял свят със скорост 15 страници в минута, само че фактически крайният резултат наподобява очарователно.

Изводи

Накратко казано, в случай че имате да печатате сдържан брой черно-бели документи и това ще е по този начин за интервал от повече от година – Epson EcoTank M1120 е отличното решение. Ефективен е, печата бързо, пести ток, само че най-много е обикновен и не изисква комплицирани умения за поддръжка, а най-честото обслужване – прибавянето на спомагателното мастило – е елементарно като детска игра.

Наличност и цена

Epson EcoTank M1120 е наличен за покупки в комерсиалната мрежа у нас на цена към 310-315 лева с включен Данък добавена стойност и 3 години удължена гаранция след безвъзмездна регистрация тук. Кутията на принтера включва мастило за печатане на 5000 страници! Търговците нормално оферират устройствата си и на погашение, тъй че може да се възползвате и от тази алтернатива, с цел да се сдобиете с един в действителност новаторски, елементарен за потребление и пестелив принтер.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР