Ефектът от нулевото ДДС на брашното за бюджета ще е

...
Ефектът от нулевото ДДС на брашното за бюджета ще е
Коментари Харесай

Асен Василев: 760 милиона лева са допълнително предвидените от НС приходи

Ефектът от нулевото Данък добавена стойност на брашното за бюджета ще е сред 8 и 10 милиона лв. за половин година

Това съобщи финансовият министър Асен Василев в коридорите на Народното събрание. Нулевата ставка бе призната през днешния ден при второто четене в пленарната зала на актуализацията на държавния бюджет за тази година.

По думите на Василев решението би трябвало да бъде в съгласие с специалистите в края на деня, с цел да бъде отразено на следващия ден при гласуването на рамката на актуализацията и да се види какъв разход може да бъде понижен, с цел да бъде обезщетен по-малкият доход.

Вицепремиерът посочи, че нулевото Данък добавена стойност за брашното ще е до юли следващата година. А от кое място могат да се вземат пари, с цел да се компенсира, би трябвало да се изговори в бюджетната комисия, това е прерогатив на народните представители, изясни Василев. И акцентира, че по закона за обществените финанси Народното събрание няма по какъв начин да трансформира салдото, тъй че поради понижения доход от брашното ще би трябвало да се понижи отнякъде и разход.

При доста неподходящо икономическо развиване и доста висока инфлация от септември нататък е допустимо част от заложените доходи да бъдат осъществени, въпреки че се надява всички да бъдат осъществени, изясни още вицепремиерът. Ако се види обаче, че приходите не се осъществят, Министерството на финансите можело да стартира да постанова ограничавания на другите министерства и ведомства, тъй че да имат по-малки предели от плануваното в бюджета, с цел да не се наруши салдото.

Василев не чака да бъдат признати в пленарната зала още разноски, отвън тези, утвърдени към този момент от бюджетната комисия.

В проекторамката на обновения държавен бюджет, която би трябвало да бъде гласувана на следващия ден, заложените доходи, помощи и дарения са 34 112 529 300 лева или със 760 000 000 лева повече от препоръчаните от държавното управление 33 352 529 300 лева Увеличението е в графата за Данък добавена стойност, гласувано от бюджетната комисия, изясни Асен Василев. Разходите са 21 171 354 700 лева, при в началото заложени 20 411 354 700 лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР