Ефектът Грета Тунберг разбърка картите в политическа игра в Австрия.

...
Ефектът Грета Тунберг разбърка картите в политическа игра в Австрия.
Коментари Харесай

Консервативна екология? Австрийските зелени са по-скоро изкушени

" Ефектът Грета Тунберг " разбърка картите в политическа игра в Австрия. Засилили позиции поради историческия си триумф на парламентарните избори, Зелените са в положение да вземат участие в бъдещото държавно управление и показват, сходно на сътрудниците си в Европейски Съюз, безпокойствата на електората за климата.

Екоактивистите честваха до късно в неделя пробива на Зелените, който беше още по-голям от предстоящото. Според оценките те получават 14 %, което им разрешава триумфално завръщане в Народното събрание, от който бяха злополучно отстранени на парламентарните избори през 2017 година, защото не минаха прага от 4 % от гласовете.

Партията не изключва съюз със Себастиан Курц, консерваторът победител на изборите, който в този момент търси болшинство, с цел да образува държавно управление.

" Това е техният най-хубав резултат. Той се вписва несъмнено в едно световно придвижване и Австрия не се отклонява от наклонността " на възходящата известност на зелените партии в Европа, дължаща се на гражданската готовност за отбрана на околната среда, установи Юлия Партаймюлер от центъра за електорални проучвания във Виена.

" Зелената вълна ", олицетворена от триумфа на протестните акции " Петъци за бъдещето ", заля един континент, в който обичайните леви и десни партии пораждат съмнение. Сърфирайки на вълната на това отменяне, крайната десница реализира в последните години изборни победи в страни от Европейски Съюз, само че пробуждането на публичното мнение към климатичните провокации промени нещата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР