ефът на ВМА даде последни данни за ситуацията с коронавируса

...
ефът на ВМА даде последни данни за ситуацията с коронавируса
Коментари Харесай

Парламентът решава за въвеждането на извънредно положение, докладва шефът на ВМА! ВИДЕО

ефът на ВМА даде последни данни за обстановката с ковид в България и в света. Това се случва в Народното събрание, където всеки миг се чака гласуването на изключително състояние в България.

БЛИЦ напомня, че предлагането бе направено през вчерашния ден от премиера Бойко Борисов .

В Народното събрание стартира разискването дали да се вкара изключително състояние поради ковид по искане на държавното управление.

Включването на точката бе подкрепено единомислещо 198 депутати.

В пленарната зала бяха позволени и шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и членове на щаба.

"Вече не се явяват единични случаи в България, а има всеобщо проявяване. Имаме три гнезда на зараза, които са самостоятелни един от различен.

Те са в Плевен, Габрово и София ", разясни шефът на ВМА.

"При сходни случай като този, където семейство от Монтанско организира празненство с ясното схващане, че един от гостите неотдавна се е завърнал от Италия, в света се подхващат много фрапантни ограничения ", разясни ген. Мутафчийски, който и по-рано през днешния ден се разгневи поради безхаберието на фамилията и околните на дамата, която умря в "Пирогов " .

"80% боледуват леко и даже не схващат, че са заболели. само че 20% заболели имат потребност от помощ ", добави той и разясни, че се търсят способи за бързо доставяне с нужната инсталация.

Трябва с всички сили и средства да се ограничи тази зараза. Ако в другите страни тази крива отива стръмно нагоре, то с това изключително състояние ние целим да вървим гладко нагоре и да понижим натиска върху здравната система у нас ", сподели още ген. Мутафчийски.

"От две седмици зовем за ограничение на пътуванията, а през почивните дни по аерогарите имаше нарастване на пътуващите с 30%. В света няма потвърдени ограничения, които да са ефикасни, само че въпреки всичко всички са безапелационни, че общественото разграничаване е най-важно ", добави шефът на ВМА.

"Ситуацията се трансформира всеки час. Това ни чака и в бъдеще ", предизвести той.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР