ЕФА не иска мачовете от Шампионската лига да повторят тези

...
ЕФА не иска мачовете от Шампионската лига да повторят тези
Коментари Харесай

УЕФА не иска мачовете от ШЛ да имат дълго добавено време

ЕФА не желае мачовете от Шампионската лига да повторят тези от Световното състезание, които имаха двуцифрени минути добавеното време, което върховен футболен началник назова " безусловно неуместно ".

" Добавянето на толкоз доста спомагателни минути за цялостен сезон е неприятно за здравето на играчите ", сподели техническият шеф и началник на футболното развиване на УЕФА Звонимир Бобан.

" Благосъстоянието на играчите в действителност е някаква дребна покруса ", добави някогашният полузащитник на Милан и на националния тим на Хърватия, на брифинг на УЕФА.

ФИФА принуди съдиите на Световните шампионати за мъже и дами през последните девет месеца да оставят часовника от регламентираните 90 минути до 100 и повече през второто полувреме. Световната централа искаше всички чествания на голове, смени, травми и други загуби на време да бъдат взети под внимание.

Политиката беше подкрепена от президента на ФИФА Джани Инфантино, който сподели, че дава на почитателите по-добро съответствие цена/качество на фона на опасенията, че топката е била в дейна игра единствено за 50 до 55 минути в доста от мачовете.

УЕФА твърди, че срещите в Шампионска лига са били приблизително със 60 минути и 7 секунди " дейно игрово време " през предишния сезон. Това е към пет минути повече, в сравнение с във всяка от най-големите национални лиги в Европа, прибавя Европейската федерация.

" Това са интензивни минути (в Шампионската лига) ", сподели Бобан, който игра в отбора на Милан, спечелил купата през 1994 година.

Той съобщи още, че прибавянето на " 12, 13, 14 " минути към мачовете може да доближи до 500 за сезон, което е еквивалент от към пет цялостни спомагателни срещи.

Звонимир Бобан е основен консултант на УЕФА по въпроси, свързани с футбола, от 2021 година, откакто имаше сходна роля във ФИФА, работейки за Инфантино. Той има къс интервал в офиса на Милан сред работата за международната и европейската футболни организации.

В мачовете от квалификациите на Шампионската лига във вторник съдиите прибавиха осем минути в края на второто полувреме на мачовете на Галатасарай и Панатинайкос.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР