Еевропейски делегиран прокурор се включи в надпреварата за български представител

...
Еевропейски делегиран прокурор се включи в надпреварата за български представител
Коментари Харесай

Прокурорът от ОП Кюстендил Ив. Илиев е сред кандидатите за български представител в Евроюст

Еевропейски делегиран прокурор се включи в конкуренцията за български представител в Евроюст. Ивайло Илиев, който е и обвинител в окръжната прокуратура в Кюстендил е подал документи за присъединяване в подбора и за народен член в Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване, и за негов асистент.

Ивайло Илиев е приключил „ Право “ в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград. Бил е основен проверяващ служител на реда, а през 2010 година „ влиза “ в правосъдната система. Започва като младши прокурор в РП-Кюстендил, по-късно е обвинител в районната прокуратура в Дупница.

В интервала 2016-2021 година е областен прокурор на Кюстендил. През март 2021 година е нараснал в окръжната прокуратура в града, а от 1 февруари т. година е делегиран европрокурор.

„ Кариерното ми развиване досега, непроменяемо обусловено от интернационалното правно съдействие по наказателни каузи, разумно докара до позицията на европейския делегиран прокурор като естествена последваща стъпка в професионалния ми път. Опитът, който получих в Европейската прокуратура, би бил скъп при осъществяване на функционалностите на Национален член на България в Евроюст или негов асистент, в случай че ми гласувате това доверие, доколкото връзките сред двата органа са извънредно тесни и не произлизат само от подписаното посред им работно съглашение “, споделя в мотивационното си писмо Ивайло Илиев,предава лекс бг.

Той декларира, че има отлични умения за връзка и работа в екип. „ Винаги съм успявал да стимулирам сътрудниците си в границите на поставените ни екипни задания. Комуникативните си умения развих през годините и от преподавателската и лекторската си активност в Националния институт на правораздаването “, показва Илиев.

Вчера заявки за присъединяване в подбора подадоха актуалният заместител на националния член в Евроюст Елка Ваклинова, следователят Димитър Халачев и прокурорът от окръжната прокуратура в Пловдив Светослава Пенчева

В.Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР