Едвин ван дер Сар напусна поста си на генерален директор

...
Едвин ван дер Сар напусна поста си на генерален директор
Коментари Харесай

Ван дер Сар вече не е генерален директор на Аякс

Едвин ван дер Сар напусна поста си на общоприет шеф на Аякс, откакто тимът приключи на разочароващото трето място във футболното шампионата на Нидерландия и няма да играе в Шампионската лига през идващия сезон, заяви АП.

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед, Аякс и националния тим на Нидерландия, е член на Борда на амстердамския гранд от края на 2012 година и общоприет шеф от 2016-а. Негововият контракт бе доникъде на 2025 година.

" След близо 11 години в борда аз съм отпаднал ", съобщи Ван дер Сар в послание във вторник. " Не се усещам добре да взимам неизбежни решения за бъдещето на този прекрасен клуб. Заради това идва и решението ми да спра в този момент ", написа той.

Негов правоприемник не е определен, като от клуба оповестиха, че Надзорният съвет ще помоли Ван дер Сар да продължи работата си до август.

" Искаме Едвин да остане, само че той направи решението си. Трябва да го уважим ", сподели президентът на Надзорния съвет Пиер Еринга. " Последният сезон не отразява целия интервал, в който той беше в Аякс. Клубът реализира доста триумфи, израсна и натрупа интернационална популярност ", сподели още президентът.

Аякс уволни треньора Алфред Шрьодер през януари след разочароващия старт на сезона и взе някогашния бранител Джон Хейтинга за негов заместител до края на акцията. Шрьодер бе назначен да размени Ерик загар Хаг, който пое Манчестър Юнайтед през предишното лято, откакто преди този момент завоюва купа с Аякс и изведе тима до полуфинал на Шампионската лига през 2019 година. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР