Едва забележим е ръстът на продажбите на нови автомобили у

...
Едва забележим е ръстът на продажбите на нови автомобили у
Коментари Харесай

Забавят се продажбите на нови автомобили у нас

Едва видим е растежът на продажбите на нови коли у нас. За първите шест месеца записаните коли са 18 323  по отношение на 18 082 през същия интервал на 2018 година, сочат данни на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).

Регистрациите през юни коли са с 9,2 % по-малко, до 3255 броя по отношение на 3586 през юни 2018 година.

Продажбите на нови коли в Европейски Съюз са се намалили с 3,1% на годишна основа през първите шест месеца на 2019 година. В месечния си бюлетин АСЕА заяви, че са били регистрирани малко под 8,2 милиона нови автомобила в Европейски Съюз.

Продажбите на коли са намалели на всички огромни пазари на Европейски Съюз като се изключи Германия, където са нарастнали с 0,5 %, съгласно Европейската асоциация на автомобилните производители.

Само през юни регистрациите на годишна основа са се намалили със 7,8 % до 1,45 милиона автомобила. Според асоциацията това се дължи в огромна степен на негативните календарни фактори.

Лидер на пазара на Европейски Съюз за нови коли за януари-юни е Volkswagen с 24,2% дял от продажбите, който е съвсем неизменен по отношение на каузи от 24,5%, които немският тръст е имал през същия интервал на предходната година.

Френските автомобилостроители PSA и Renault се подреждат на второ и трето място по продажби със надлежно 16,6 и 11% пазарен дял, следвани от Hyundai с 6,6% и Фиат-Крайслер Fiat-Chrysler с 6,5%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР