Едва втори пролетен кръг се изигра от Първа лига, но

...
Едва втори пролетен кръг се изигра от Първа лига, но
Коментари Харесай

Първа лига: Постна манджа от ЦСКА, красота от Левски



Едва втори пролетен кръг се изигра от Първа лига, само че към този момент страстите за почитателите бушуват с цялостна мощ. Интригата към първото място е все по-заплетена, местата в Топ 6 не са разпределени изцяло, а малко над дъното е объркано и все по-интересно.

Всичко стартира в петък с мача сред ЦСКА и Черно море, мина през съботните борби, в които от челниците бяха забъркани Левски, Берое и Верея, продължи на заснежените терени в неделя, а десертът е през днешния ден с огромното дерби на кръга сред Ботев и Лудогорец в Коматево. Но всичко по реда си.

ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 0:0



ЦСКА одобри Черно море в първия мач от 22-ия кръг в петъчния късен следобяд. Макар и неособено доста, почитателите по трибуните чакаха елементарен разгром над "моряците ", тъй като любимците им ги зарадваха с безапелационното 5:0 над Верея в предния кръг, а варненци станаха за смях от Берое посред "Тича " след 1:4. Но дуелът се разви надалеч не съгласно упованията. "Червените " бяха трагични, играха постно, а за похлупак и бяха пощадени от съдията в самото начало, когато против тях не беше отсъдена дузпа. Те непрекъснато репликираха рефера в търсене на осъществяване от бялата точка на собствен ред, само че без триумф. И по този начин след яловото им показване напред, а и откакто Черно море нямаше нищо срещу да се задоволи единствено с точка, двата отбора се отдръпнаха при 0:0.

Играч на мача: Благой Макенджиев (Черно море)

Стамен Белчев: Бяхме мудни и напрегнати

Чорбаджийски: И другите отбори ще губят точки

Илиан Илиев: Можем още, само че и това е добре

Макенджиев: Ще създадем сложен живота на всички

ДУНАВ - ВЕРЕЯ 2:0



Съботната стратегия в Първа лига се откри с мача сред Дунав и Верея. В тази борба се затвърдиха две трендове от началото на пролетта - възраждането при "драконите " и задълбочаването на рецесията във втория старозагорски тим. Русенци надвиха с 2:0 на личен терен в мач, изпълнен с единоборства, противоречиви моменти и конфликти поради неприятното положение на терена край Дунава. След завършека на борбата гостите показаха искания към съдиите, само че в последна сметка трябваше да се примирят с втората си пролетна загуба. Тя заплаши съществено мястото на Верея в Топ 6, изключително като се имат поради немотията в тима и фактът, че огромната част от главните играчи се разбягаха през зимната пауза.

Играч на мача: Васил Шопов (Дунав)

Малин Орачев: Ще оцелеем, в случай че печелим точки

Васил Шопов: Заслужихме си успеха

Треньорът на Верея: Футболът би трябвало да е обективен и да се взема решение на терена

БЕРОЕ - ЕТЪР 2:1



Берое донесе нова наслада на почитателите си, този път и на личния стадион в Стара Загора. "Зелено-белите " сътвориха втори цялостен поврат тази пролет, като в този момент в тяхна жертва се трансформира отборът на Етър. Воденият от Красимир Балъков великотърновски отбор пък за повторно тази пролет не може да устиска задатъка си и губи точки. Този път цели три, откакто в първия кръг за 2018 година позволи равнене след 3:0 против Септември. Сега отново "болярите " бяха тези, които нанесоха първия удар посредством Георги Сърмов след 12 минути игра, само че още до почивката топреализаторът на домакините Педро Еуженио и новото попълнение Иван Бандаловски с дебютния си гол сътвориха цялостния поврат и оставиха трите точки в Стара Загора.

Играч на мача: Педро Еуженио (Берое)

Педро Еуженио: Всички работиха доста за моя гол

Томаш: С този мач изпълнихме задачата си

Бандаловски посвети гола си на Панов и Марков

Бригидо: Важни точки за класирането в Топ 6

Балъков: Една победа и всичко в Етър ще се подреди

СЕПТЕМВРИ - ЛЕВСКИ 1:4



Левски и Септември затвориха съботната стратегия в Първа лига с прочувствен мач между тях на Националния стадион "Васил Левски ". И двата отбора бяха белязани от тежки моменти в седмицата преди срещата си. От този свят си потеглиха Павел Панов и Георги Марков, които са оставили дълбока следа и за двата клуба, по тази причина преди началото и в първите минути на срещата всичко беше отдадено на умрелите без време велики някогашни футболисти. А на терена имаше на процедура единствено един тим. "Сините " дадоха отговор уместно на рецензиите към тях и наставника им Делио Роси след пролетния дебют против Ботев. Те демонстрираха красива и въодушевена игра, а с дебщтните си две попадения се регистрира Станислав Костов. Две добави и звездата Габриел Обертан против обичаната си жертва у нас. Септември стигна до почетния гол след несъществуваща дузпа, дадена за нарушаване отвън наказателното поле. В последна сметка, Левски погроми отбора на Николай Митов, а това затвори устата на критици от вестници от противоположния лагер, търсещи единствено да всеят ужас на "Герена " с изкривените си приказки.

Играч на мача: Станислав Костов (Левски)

Митов: Ще си поговоря съществено с футболистите

Играчът на мача Станислав Костов: Заслужена победа

Роси: Много държах да спечелим на "Васил Левски "

Обертан: Новите се включиха добре, прекрасен мач стана

Арангелов: С оглед нещастието, играхме добре

ПИРИН - ВИТОША БИСТРИЦА 1:0



Неделната стратегия в Първа лига стартира с дерби на дъното сред Пирин и Витоша Бистрица. Домакините от Благоевград желаеха да потвърдят, че сложният старт на пролетта и загубата от Локомотив Пловдив са били незаслужени, каквото твърдеше наставникът им Милен Радуканов след борбата на "Лаута " преди седмица. И съумяха да го сторят с най-малък триумф над тоталния новобранец Витоша Бистрица. Резултатът беше 1:0 в студа в Благоевград, а единственото попадение беше дело на юношата на Арсенал Конър Хендерсън. "Тигрите " пък не престават без победа и по всичко проличава, че такава надали ще вземат до края на постоянния сезон, изключително в случай че не престават да играят в същия дух без смисъл в предни позиции.

Играч на мача: Конър Хендерсън (Пирин)

Хендерсън: Старая се да оказвам помощ, беше значимо да победим

Радуканов: При нас нищо не е непременно

Костадин Ангелов: Всеки път си приказваме едни и същи нелепости

СЛАВИЯ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:1



Славия и Локомотив Пловдив затвориха уместно програмата в неделя от 22-ия кръг на Първа лига. В трагичен конфликт двата отбора приключиха наедно 1:1 на Националния стадион "Васил Левски ". Гостите бяха повели посредством Димо Бакалов, само че в последните секунди на продължението малко щастливо "белите " стигнаха до изравняването посредством Янис Карабельов. Този дуел обаче се игра при ужасяващи атмосферни условия - нескончаем сняг и вцепеняващ мраз, който изгони така и така малцината останали почитатели на столичния клуб, които към момента вървят по мачове. Освен това, управлението на Славия изрично беше занемарило отговорностите си да почисти терена от снега и това направи от срещата една снежна корида, вместо същински мач.

Играч на мача: Димо Бакалов (Локомотив Пловдив)

Димо Бакалов: Не заслужавахме това, което се случи

Бруно Акрапович: Бяхме покрай триумфа

Загорчич сърдит след равенството против Локо

Венци Стефанов отхърлил „ обидна” оферта към Стериакис

Последният мач от програмата на Първа лига за 22-ия кръг опълчва Ботев и Лудогорец на подготвителната база в Коматево. Този мач ще можете да гледате от 17:30 часа в ефира на DIEMA SPORT.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР