Едва стихнали, протестите на енергетиците изглежда, че ще преминат на

...
Едва стихнали, протестите на енергетиците изглежда, че ще преминат на
Коментари Харесай

И служителите на затворите излязоха на протест. Засега са недоволни от уволнението на колега

Едва стихнали, митингите на енергетиците наподобява, че ще преминат на правилото на щафетата в различен бранш. Работещи в пандизите излязоха на митинг, като официална причина за недоволството им е уволнението на техен сътрудник. В същото време от водачите на новия митинг декларират, че имат искания и към някои промени в изискванията на труд, които са направени „ напоследък “.

Служителят Емил Велков е бил уволнен, откакто декларирал пред медии, че негови сътрудници са привиквани за предоставяне на пояснения, тъй като са изразявали неодобрение.

Протестиращите желаят оставки, като една от тях е на шефа на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ Ивайло Йорданов, написа Българска телеграфна агенция.

Председателят на синдиката на чиновниците в България Ясен Тодоров съобщи, че работещи в системата са на митинг освен в поддръжка на Велков.

Те не са съгласни с измененията, които са направени в последно време и на-вече с връщането на 12-часовите наряди.
След като бяха махнати 24-часовите смени, почивните дни, насъбрани във времето стават хиляди повече, сподели Тодоров.
Ивайло Йорданов сподели медиите, че Велков е наказван няколко пъти, в това число и за изчезнало оръжие. Освен това той е напуснал работното си място, блокирал е придвижването по улицата. Според Йорданов Велков има и по-старо наказване и за това, че е играл шах с лишен от независимост.

Директорът на пандизите сподели, че Велков към този момент е завел каузи против наказванията. Той уточни, че има осъдени чиновници за обидни мнения в обществените мрежи, в това число хули против министър.

Протестиращите получиха поддръжка и от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР