Едва сме дочакали да стане петък и хоп - изведнъж

...
Едва сме дочакали да стане петък и хоп - изведнъж
Коментари Харесай

Как уикендът да не мине неусетно

Едва сме дочакали да стане петък и хоп - внезапно още веднъж е понеделник. Как става тази магия, не можем да си разбираем. А и нямаме желание да си губим времето с сходни размисли.

По-добре да го оползотворим с проекти за идващите два дни. Ето какво е добре да създадем, с цел да не ни се изплъзнат незабелязано.

Сън

Да, несъмнено, че желаеме да си наваксаме пропуснатите часове от работната седмица. Но в случай че и събота, и неделя се излежаваме до обед, в идната част от дните няма да успеем да свършим нищо свястно.

Пропуснем ли сутринта, като че ли сме пропуснали целия ден. А и нарушаваме режима си. Ако въпреки всичко сме решили да прегрешим със сън през уикенда, дано бъде с по най-много два часа или най-малко в един от двата дни.

Сутрин

Денят се познава по сутринта. А в случай че вместо в излежаване я прекараме в приятна разходка в парка, сигурно положителното въодушевление няма да ни напусне. Сутрешните тренировки също са добър вид. Не и за лентяите, несъмнено.

Движение

Когато сме на работа, евентуално прекарваме по-голямата част от деня в седнало състояние. Затова е значимо най-малко уикендът да заобикаляме колкото се може тази позицията на тялото.

На всеки час наложително би трябвало да се раздвижваме за десетина минути, в случай че сме решили да прекараме почивните дни в отмора в домашна конюнктура. Разбира се, по-добрият вид, в случай че времето разрешава, е да не се застояваме много-много у дома. Най-доброто - разходка измежду природата.

Спорт

Но освен да го гледаме, а и да го практикуваме. Дори да не се експерти, постоянно можем да се позабавляваме за час-два с тенис на маса, футбол, волейбол или федербал в парка.

Свобода

Приключваме с всички значими и не толкоз приятни задания в събота и неделята си я оставяме единствено за нас. И за приятелите. И за фамилията.

Не е добра концепция на следващия ден да пуснем пералня, а другиден да станем с мисълта, че би трябвало да бършем прахуляк и мием прозорци. Мобилизираме се за няколко часа и по-късно се отдаваме на заслужена отмора.

Семейство

Въпреки че би трябвало да отделим време единствено за себе си, в проекта ни за уикенда би трябвало да участват и часове, които да споделим със фамилията. Особено с тези членове от него, с които нямаме опция да се виждаме през седмицата.

Така даже и да прекараме половината ден в сладки приказки и да не свършим нищо свястно, това време не се брои за изгубено.

В задатък

А вместо да оставяме куп домашен задания за уикенда, по-добре да отхвърлим по-лесните от тях вечерите след работа. Така няма да посрещаме съботата със боязън дали ще успеем да се оправим с всичко. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР