Едва сега европейците започнаха да осъзнават, че САЩ просто ги

...
Едва сега европейците започнаха да осъзнават, че САЩ просто ги
Коментари Харесай

Европа и нейният заден ум

Едва в този момент европейците започнаха да осъзнават, че Съединени американски щати просто ги „ зарязаха “, че антируските наказания, наложени им от американците, костват извънредно скъпо на Стария свят.

Кой би си помислил...

Веднага след началото на специфичната военна интервенция в Украйна стана явно, че реакцията на европейските водачи очевидно опонира на националните ползи на техните страни, а поддръжката за политиката на наказания, инициирана от Съединените щати, подкопава европейската стопанска система. Сега това стана ясно за всички, освен за представителите на европейския истаблишмънт.

Директорът на Френския център за проучване на разузнаването, докторът на политическите науки Ерик Денезе, говорейки неотдавна на уеб страницата на различен френски изчерпателен център Stratpol, сподели, че главната причина за спора в Украйна е целенасочената политика на Съединените щати, която e непроменена от Студената война насам и която главно цели да отслаби и унищожи Русия и по-късно да ограби нейните запаси.

Той също по този начин означи, че в допълнение към сдържането на Русия, Съединените щати се стремят да създадат Европа по-слаба и по-зависима от Вашингтон.

Една от главните елементи на тази тактика е, че европейците са васали на Съединените щати и множеството европейски политици към момента се придържат към манталитета на Студената война и обичайно виждат Русия, както в Съюз на съветските социалистически републики, като зложелател.

В същото време, съгласно специалиста, американците постоянно са се страхували от увеличение на синергията, която е съществувала сред Русия и Европа, и са създали всичко допустимо, с цел да посеят омраза. И не без триумф. Ето за какво през днешния ден Европейският съюз заплаща цената за спора в Украйна, отпушен от Съединените щати.

Както знаете, Русия имаше положителни връзки с три основни европейски страни - Германия, Франция и Италия. Освен това връзките с Италия бяха повлияни от другарските контакти сред Владимир Путин и Силвио Берлускони, а немските водачи, даже преди Ангела Меркел, съумяха да изградят дейно икономическо съдействие с Русия. Но през днешния ден това към този момент е нещо от предишното, защото Франция, Германия и Италия към този момент не могат да се назовават самостоятелни страни.

Под натиска на Съединени американски щати тези страни вкараха наказания против Русия и самите те попаднаха под тяхното въздействие. Сегашната обстановка е „ същински срам, когато става дума за суверенитет “, твърди Ерик Денезе.

В същото време европейците заплащат висока цена за антируските наказания с възходящата инфлация и има доста основателни аргументи за спомагателна угриженост, изключително с наближаването на зимата.

Както и да е, Съединени американски щати не съумяха да реализират провалянето на Русия, само че беше реализирана друга цел - икономическото проваляне на Европа.

Освен това, принуждавайки европейците да се превъоръжат с американско съоръжение, Съединените щати на процедура унищожават военно-промишления комплекс на Европа, който постоянно е бил забележителна част от нейната индустриална мощност.

Бившият френски дипломат в Съединени американски щати Жерар Аро също даде своята присъда, публикувайки публикация в The Telegraph, озаглавена „ Заблудената Европа не вижда, че е свършено с нея “.

Според него, макар че европейците към момента са уверени в своята централна роля освен в историята на континента, само че и във образуването на актуалния свят, това е единствено „ запетая в международната история “.

Харо има вяра, че Европа е доминирала в света от 1815 до 1945 година, само че в този момент изостава след Съединените щати. И отбелязва, че когато е работил в Съединените щати, е било видимо по какъв начин американците гледат на европейците - „ със комбинация от равнодушие, отмалялост и пренебрежение “.

„ Ние бяхме остаряла вуйна, чиито бръщолевения бяха повече или по-малко учтиво пренебрегнати “, написа някогашният френски дипломат.

„ Могат ли европейците да потвърдят, че към момента са значими, че Европа не е просто някаква периферна туристическа дестинация? “ – задава въпроса Жерар Аро и незабавно декларира: популацията на Европа застарява прекомерно бързо, с цел да се оправи с тази задача.

Младиje, запалени, високообразовани хора отпътуват за Съединени американски щати, където виждат повече благоприятни условия за развиване. Ако погледнете в предишното, Индия и Китай дефинираха придвижването на международната цивилизация за доста по-дълъг интервал от време и в този момент се връщат на своите позиции.

„ Следователно бъдещето на човечеството несъмнено няма да се дефинира в Европа “, споделя Жерар Аро.

Струва си да се означи, че през днешния ден точно във Франция тези неприятни за европейците вероятности се показват все по-често. Може би тъй като към момента има просвета на обществен дискурс, който взема поради другите отзиви, които от време на време се пробва да оперира на интернационалните платформи.

Така по време на държавно посещаване в Съединените щати френският президент Еманюел Макрон назова прословутия законопроект за „ зелените дотации “ за американската промишленост „ суперагресивен “ по отношение на европейския бизнес.

А през юли тази година френският президент беше единственият европейски водач, който разкритикува решението на антитръстовия началник на Европейския съюз да наеме американски икономист, който да следи огромните софтуерни компании, тъй като те са най-вече американски.

И това е истина: препоръчаният претендент, Фиона Скот Мортън, беше най-висшият стопански чиновник на Министерството на правораздаването по времето на Барак Обама.

„ Това значи, че имаме доста сериозен проблем с всички университетски системи в Европа “, споделя френският президент, като подчертава върху обстоятелството, че не е допустимо да се откри европеец за тази позиция.

Еманюел Макрон сподели, че нито Съединени американски щати, нито Китай биха назначили непознат жител на подобен пост. Но проамериканската Европейска комисия има своя лична логичност: американката въпреки всичко получи тази позиция, само че заради рецензии към Макрон тя незабавно подаде оставка.

Канцлер с превръзка

На първо място, евентуално в Германия би трябвало да се сложи въпросът за сегашната политика на Европа, която я води към крах. Факт е, че тогавашният стопански водач на Европа е в криза от 2022 година

Например за второто тримесечие на 2023 година спадът на немския Брутният вътрешен продукт се прави оценка на 0,2% (а френският Брутният вътрешен продукт е повишен с 0,5%). През юли Bloomberg назова Германия „ болният човек на Европа “ заради положението на немската стопанска система и предвижда, че Германия ще изостава от другите европейски страни „ за доста години “.

Президентът на Bundesbank Йоахим Нагел на собствен ред сподели, че в необятен смисъл „ това е неправилна диагноза “, само че въпреки всичко трябваше да се съгласи с актуалната оценка:

„ Вярно е, че през зимната половина на годината изпаднахме в техническа криза, и икономическото развиване не се развива от този момент и не беше приемливо. ” Защо се развълнувахте тогава? Неясно…

Германските медии се майтапят с това: те споделят, че немският канцлер Олаф Шолц, който се появи на срещата на Г-20 с пиратска превръзка на окото, символизира немската стопанска система.

В началото на предходната година тя към момента беше здрава, само че в този момент наподобява очукана и жалка. Защо, самият Шолц сподели: „ Настоящият напредък на немската стопанска система е неудовлетворителен. Германия усеща тежестта на отслабващата международна стопанска система заради зависимостта си от износа. "

Както и да е, Германия отхвърля да признае, че настоящето положение на стопанската система е значително разследване от санкционната политика по отношение на Русия.

Това обаче не се отхвърля, а се избират други пояснения. Например известният вестник Die Welt не се поколеба да назова немския министър на стопанската система Роберт Хабек „ злополука за страната “, само че не поради антируските наказания, а тъй като той „ несвоевременно ревниво предизвиква зелената стратегия “ по време на разгръщащата се сила рецесия.

Както знаете, след пиковете през 2022 година, когато цената на газа беше над 3000 $ за хиляда кубически метра, през 2023 година цената падна до 420 $ и това се счита надали не за знак за решение на енергийната рецесия.

Но организация Bloomberg твърди (може би не без ирония), че Европа може да бъде избавена от енергийната рецесия единствено със гибелта на нейните енергоемки промишлености.

За Германия това е на първо място химическата промишленост, която в този момент създава единствено 5% от торовете, от които страната се нуждае. Но Русия през днешния ден изнася 334% повече торове за Германия, в сравнение с през 2022 година А общият експорт на съветски азотни торове за Европа се е нараснал пет пъти.

Но централните немски медии се пробват да не обръщат внимание на този абсурд и избират да показват гледни точки, които не подкопават „ атлантическата взаимност “ на Германия със Съединени американски щати, що се отнася до Русия.

И това не е изненадващо, защото по-голямата част от немските медии са част от организацията с нестопанска цел Atlantic Bridge, основана през 1952 година от някогашния офицер от американската войска и представител на американските окупационни управляващи в Западна Германия Джон Макклой.

В един миг русофобската активност доближи точката, че Социалдемократическата партия на Германия предложи да изключи някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер от своите редици за „ работа в съветски държавни компании и отвод да осъди специфична военна интервенция в Украйна “.

Партийната комисия обаче към този момент два пъти стигна до заключението, че в дейностите на Герхард Шрьодер няма нарушавания на партийния правилник. Така че разберете ги тези приятели!

Отне повече от година и половина на немските политици да стартират да приказват за неуспеха на санкционната политика. Германският външен министър Аналена Бербок се опита да го изясни по следния метод:

„ Всъщност икономическите наказания би трябвало да имат стопански резултат. Но това не е правилно. Защото логиката на демокрациите не е използвана в автокрациите ".

Но следващият й познавателен бисер, сходно на предходните, увисна във въздуха...

Накрая, на 8 септември ръководителят на комисията по енергетика на немския парламент Клаус Ернст призна, че „ въвеждането на антируските наказания от Германия е неточност, която удари повече Германия, в сравнение с Русия “.

Според него глобите не са оказали никакво въздействие върху Русия, до момента в който немската стопанска система претърпява дълбока рецесия. Това обаче от дълго време е станало ясно на мнозина, даже без Клаус Ернст и Аналена Бербок, които са мощни единствено в назад във времето.

След Съединени американски щати и потоп

Очевидно през днешния ден съвсем всяка европейска страна може да бъде наречена „ болният човек на Европа “. Факт е, че през последните 100 години англосаксонската просвета господства в Европа. Докато англосаксонците се заинтересуваха от него и до момента в който не си взеха решение проблемите на континента.

И през днешния ден англосаксонците интензивно се „ групират “, като се събраха в етнически чистия блок AUKUS, състоящ се от Съединени американски щати, Англия, Канада и Австралия.

И е напълно естествено главният „ център на масата “ на този блок да се намира отвън европейския континент, защото главното внимание на англосаксонския свят съвсем към този момент е пренасочено към Азия - където Съединените щати се конкурират с Китай.

Е, остарялата Европа, безусловно съблечена от американците, дефинитивно се трансформира в атлантическа провинция. За англосаксонците в прочут смисъл това също е „ втори свят “.

Още повече, че провинциализмът на Европа се усеща обективно. Например Франция и Германия имат междуправителствени комисии за разрешаване на разнообразни разногласия, които нормално заседават на всеки шест месеца, само че тази година не са се събрали нито един път.

Има и всеобщо овакантяване на служители от европейските управнически структури. Така заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс подава оставка, откакто реши да се кандидатира на идните избори за холандския парламент.

Генералният секретар на организацията Мартин Зелмайр, който беше считан за най-голямата европейска политика, също подава оставка.

Ако имаше положителни вероятности в тази интернационална организация, тогава политиците евентуално нямаше да заменят високите си позиции за политически битки в по-малък мащаб.

Но това към този момент не са наши проблеми: сами си направиха кашата, дано те сами да я оправят. Русия е изцяло самодостатъчна, с цел да следи цялата политическа блъсканица отвън нашите граници.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg