Едва с 3,30 лв. ще поскъпне техническият преглед на автомобилите

...
Едва с 3,30 лв. ще поскъпне техническият преглед на автомобилите
Коментари Харесай

Ето с колко поскъпва техническият преглед заради екостикерите, според държавата

Едва с 3,30 лева ще нарастне техническият обзор на колите поради екостикерите, съгласно министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров.

По време на парламентарния надзор през днешния ден депутатът Мартин Димитров изиска да отпаднат екостикерите за колите. Те са въведени от предходното държавно управление с Наредба Н-32 под претекст за запазване чистотата на въздуха, уточни той, само че на процедура съставляват спомагателен разход за жителите, който депутатът съпостави с квази налог.
 Ще се окажат ли капан новите екостикери за водачите на остарели коли? (ВИДЕО) Ще се окажат ли капан новите екостикери за водачите на остарели коли? (ВИДЕО)
“С новите екостикери се усили времето за техническия обзор на автомобила и цената също се подвигна ”. Това описа предсе...

Себестойността на новите стикери с чипове е от порядъка на 10-15 лева, което значи, че техническият обзор ще нарастне сумарно с към 20 лева, съгласно Димитров. Така жителите ще са принудени да заплащат с 50% повече в границите на година. По думите на Димитров това ще коства на стопанската система спомагателен разход сред 20 и 30 млн. лв. годишно.

Депутатът уточни още, че сходна неправда може да бъде отстранена в границите на мандата на служебното държавно управление както стана с паспортизацията на постройките - още едно безумно решение, което отпадна дефинитивно след нанесени промени в наредбата, подписани от Виолета Комитова, напомни той.

Неубедителният отговор на служебния министър Тодоров гласеше, че новите стикери с чип целят да покачат качеството на техническите инспекции и ще имат антикорупционен резултат поради отдалеченото отчитане. След една година, съгласно него, всички коли ще са минали обзор и в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " ще има цялостна база данни, което ще докара до понижаване на нерегламентираните практики в някои пунктове като се подсигурява цялостен надзор.

Мартин Димитров репликира с: " Това е безумна концепция от предишния век и една архаична процедура. Защото видеоконтролът и сега работи и снимането на техническия обзор е доста по-добра гаранция от лепенето на някакви стикери, които човек може и у дома да си залепи. Вие желаете ли да бъдете запомнен като министърът, който нищо не направи и трябваше да пристигна идващия, с цел да свърши работата? "
 Годишния механически обзор нараства поради новите екостикери Годишния механически обзор нараства поради новите екостикери
Годишният механически обзор е поскъпнал с 3,30 лева без Данък добавена стойност поради въвеждането на новите екостикери за нездравословни излъчвания на колите. Т...

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР