Едва с 0.64% са се повишили цените на жилищата в

...
Едва с 0.64% са се повишили цените на жилищата в
Коментари Харесай

Затишие в една от най-скъпите европейски държави

Едва с 0.64% са се повишили цените на жилищата в Швейцария през третото тримесечие на настоящата година по отношение на същия месец на предходната. Годишният растеж се записва за второ следващо тримесечие, което не е следено от второто тримесечие на 2017 година За интервала юли-септември повишаването е 0.34%, написа профилираният уебсайт Global Property Guide.

Забавянето на темповете на повишаване на жилищата през последните години се дължи на по-високите условия от страна на банките при разпределяне на ипотечни заеми. Решението на Централната банка на Швейцария да анулира минималния предел при обменния курс на швейцарския франк към еврото през 2015 година направи парцелите в алпийската страна по-скъпи за задгранични вложители. Това, от своя страна, намали търсенето.

Доходността от отдаване чартърен на жилище в Швейцария е 3.27%. Средната цена на квадратен метър жилищна повърхност е 11 470 EUR. Жилище с повърхност от 120 кв.м може да се купи против 1.45 млн. EUR, а да се наеме против 3950 EUR на месец.

През настоящата година стопанската система на Швейцария регистрира минимално стабилизиране от 0.9% растеж, което е доста по-ниско от индикатора през 2018 година - 2.8%, когато беше регистриран най-стабилния резултат за десетилетие.

Наскоро швейцарското държавно управление показа пакет от ограничения за стимулиране на стопанската система на обща стойност 60.5 милиарда EUR, за подпомагането на компании, потърпевши от пандемията. Обемът на икономическа помощ е най-големият за цялата история на Конфедерацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР