Едва преди ден отпразнувахме 24 май - празникът на българската

...
Едва преди ден отпразнувахме 24 май - празникът на българската
Коментари Харесай

Ученици напуснаха шествието за 24 май, за да поздравят своята учителка СНИМКА

Едва преди ден отпразнувахме 24 май - празникът на българската книжовност, обучение и просвета. Денят, в който честваме един от големите приноси на България към цивилизацията - съхраняването на делото на Солунските братя и техните възпитаници.

Само часове след празничните шествия изпратихме и зрелостниците - с блестящи тоалети, скъпи возила и ексцентрични решения.

Някак настрана остана и ролята на хората, които дават крила на младите и отварят очите им за знанието - учителите. Следващата история демонстрира точно, че трудът им не е незачитан, точно от техните възпитаници.

На празничното шествие за 24 май в град Перник възпитаници напуснали парада, с цел да поздравят своята учителка Цветанка Заркова, която била в публиката. " Няма по-голяма премия за един преподавател " - прибавя създателят на фотографията, запечатала момента.

" Като я видяха в публиката и всички се затичаха към нея... Дълго време се прегръщаха. И на мен ми стана доста благо... Това е най-голямата премия - направих единствено една снимка- тъй като желаех да се насладя с очите си... Такива моменти се виждат рядко ", написа Огнян Немски.

Публикацията събира голям брой позитивни мнения, в които хората споделят името на преподавателката, и позитивното си мнение за нейната работа.

" Познаваме я персонално. Един същински добър човек и възпитател. Пожелаваме й здраве и доста любов! ", пишат сем. Владимирови.

" Добър човек и фотографията е показателна, че е и добър преподавател! ", прибавя М. Методиева

Подобни фотоси ни карат да мислим единствено едно - преподаването не е работа, а предопределение. Като в страната се трудят хиляди български учители, които дават времето си, с цел да обезпечат бъдеще на децата.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР