Едва половината ѝ граждани подкрепят изпращането на танкове “ЛеопардСпоменът от

...
Едва половината ѝ граждани подкрепят изпращането на танкове “ЛеопардСпоменът от
Коментари Харесай

Конфликтът в Украйна цепи Германия на две

Едва половината ѝ жители поддържат изпращането на танкове “Леопард ”
Споменът от Втората международна война е още мощен и хората желаят мир

“Зелените ” се обрисуват като най-върли войнолюбци

Конфликтът в Украйна цепи Германия на две, тъй като едвам половината от жителите на страната поддържат решението на държавното управление да изпрати танкове “Леопард ” на фронта, до момента в който другата половина от популацията упорства за мирни договаряния.

До това умозаключение стигнаха редица политически наблюдаващи в Западна Европа откакто осведомителните организации разнесоха резултатите от последното допитване до германците по въпроса за войната. Като отхвърлянето на решението на кабинета за танковете нормално е аргументирано с към момента мощния спомен у хората в Германия от Втората международна война, след която те желаят да живеят единствено в мир.

Колкото до очевидното разделяне, то съгласно социолозите е по едно и също време политическо, географско и на поколенията.
Допитването е осъществено в края на предходната седмица от авторитетния берлински институт за изследване на публичното мнение и стратегически разбори “Forsa ” и резултатът не е по никакъв начин окуражаващ за кабинета на канцлера Олаф Шолц. По простата причина, че едвам 53% от германците поддържат решението на държавното управление му да изпрати танкове “Леопард-2 ” в Украйна, до момента в който 39% го отхвърлят изрично. Като в източната част на страната процентът на съперниците на танковете и надлежно последователи на договарянията за мир е доста по-голям - 65 на 100, до момента в който процентът на подкрепящите решението е напълно дребен. Социолозите изясняват тази настройка с обстоятелството, че в така наречен нови провинции, както са известни петте източни области на Германия, страхът от съветска военна реакция против Германия е изключително огромен.

Като цяло от Русия в този момент били наплашени 59% от живеещите в източната част на страната, до момента в който в западната - 33%, което за анализаторите също не е по никакъв начин малко. Що се отнася до възрастта на участвалите в допитването, то процентите “за ” и “против ” танковете били съвсем изравнени сред интервюираните германци до 40 години и надхвърлилите ги.

В коментара си на резултатите от анкетата на “Forsa ” италианският ежедневник “Република ” акцентира, че те са обрисували като най-върл “войнолюбец ” измежду политическите обединения в Германия партията “Зелените ”. От нейните редове е известната с ожесточената си поддръжка на Киев министърка на външните работи Аналена Бърбок, като вестникът напомня, че задачата на НАТО през 1999 година против Сърбия и геноцида на Слободан Милошевич в Косово е била благословена от тогавашния водач на “Зелените ” и отново външен министър Йошка Фишер. И заради това към този момент утвърждаващо се “заиграване ” с войната на “Зелените ”, в този момент броженията против управлението им били най-силни освен измежду редовите последователи на сякаш миролюбивата партия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР