Едва пет от 20-те клуба във Висшата лига до момента

...
Едва пет от 20-те клуба във Висшата лига до момента
Коментари Харесай

Клубовете във Висшата лига са на път да поставят нов рекорд по печалба

Едва пет от 20-те клуба във Висшата лига досега са разгласили годишния си финансов доклад, само че всички те записват рекордни числа. " Арсенал ", " Стоук сити ", " Манчестър сити ", " Манчестър юнайтед " и изпадналият " Хъл сити " са отчели общо 141.8 млн. паунда облага преди заплащането на налози.

Тепърва своят отчет ще разгласяват " Челси ", " Ливърпул " и " Тотнъм " от другите огромни клубове. Според специалистите даже и не всички да записват облага, то абсолюният връх от 187 млн. паунда ще бъде доближат и надминат. Тази облага беше записана за финансовата 2013-14 година, само че съгласно Deloitte тази година цифрата може би ще бъде в района на четвърд милиард паунда.

Сериозна облага се счита, че ще регистрира " Лестър ", който беше първенец на Висшата лига през 2016 година, а по-късно доближи до четвъртфинал в Шампионската лига. " Лисиците " заработиха 81.7 млн. евро от присъединяване си в европейските шампионати.

Генерално за клубовете разликата с предходните 12 месеца е голяма, откакто за финансовата 2015-16 година 20-те участника от Висшата лига имаха обща загуба от 94.5 милиона. Това не е изнанада, тъй като действително от сезон 2016-17 влезе в действие новит контракт за телевизионните права. Именно той подсигурява рекордни доходи на всеки един от отборите, състезаващи се в елита.

Приходите, които преди година бяха общо 1.93 милиарда паунда в този момент най-вероятно ще са в границите на 2.7 милиарда, предвижда Deloitte. Централизирано ще се разпределят 2.4 милиарда, а това е равно на нарастване от 38 млн. паунда за всеки клуб.

От тези, които до момента са разгласили своите отчети с най-голяма записана облага е " Манчестър юнайтед " – 56.5 млн. паунда, пред " Арсенал " с 44.6. Въпреки, че изпадна от елита " Хъл сити " има облага за финансовата година от 35.7 млн. паунда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР