Едва пет месеца след въвеждането на екостикерите за колите -

...
Едва пет месеца след въвеждането на екостикерите за колите -
Коментари Харесай

Обсъжда се отпадане на екостикерите за автомобилите

Едва пет месеца след въвеждането на екостикерите за колите - към този момент се разисква те да отпаднат. Според депутати от четворната коалиция и омбудсмана Диана Ковачева  въздействието им върху чистотата на въздуха е противоречиво.

От „ Демократична България ” са изпратили питане до транспортния министър за резултата от въвеждането им. Ако от юли до в този момент няма усъвършенстване в качеството на въздуха, упорстват да отпаднат.

Поискал съм тези екостикери да отпаднат, тъй като са дадени над 2 милиарда лв. в България за електронно държавно управление и освен това състояние е безусловно несериозно да се поставя еко стикер. Представете си огромна автомобилна компания, тя дефинира своите еко категории и на този декор българската администрация ги трансформира и променя. Това звучи също несъответстващо ”, разяснява Мартин Димитров от „ Демократична България ”, представен от Нова телевизия.

Омбусдманът Диана Ковачева е на същото мнение. В мнение до транспортния министър тя декларира, че стикерите не водят до по-добро качество на въздуха.

Транспортният министър Николай Събев би трябвало да отговори дали екостикерите са ефикасни в първия парламентарен надзор за тази година – 7 януари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР