Едва около 30% са към момента записванията в зимните ни

...
Едва около 30% са към момента записванията в зимните ни
Коментари Харесай

Николова: Около 30% са засега записванията в зимните ни курорти през този сезон

Едва към 30% са все още записванията в зимните ни курорти през този сезон. Данните оповести министърът на туризма Марияна Николова, която през днешния ден посети летище Варна и се срещна с подхванатите ограничения там против ковид.

Министърът на туризма въпреки всичко уточни, че сега се вижда интерес към ски курортите, откакто от СЗО са предложили планината като доста значима за възобновяване след COVID-19.

На този стадий главно се разчита на български туристи. Вече обаче стартират да се появяват поръчки и от други страни.

„ От нашите съседи, които могат да достъпят с автомобил до нашите курорти. И сега имаме поръчки, и от Гърция, и от Турция, и от Израел. Очакваме в най-скоро време израелски туристи “, сподели Николова.

Тя добави още, че обстановката е доста динамична и прогнози мъчно се вършат, само че все пак политика е и ще продължава да бъде границите да са отворени и единствено в краен случай да се изисква негативен PCR тест.

Николова заяви също, че към този момент са изплатени 3,5 млн. лв. на 20 туроператори, като част от държавната дотация от 35 евро на седалка за чартърни полети, осъществени в интервала от средата на май до края на предходната година. Схемата продължава и през 2021-а, като общо за нея от държавния бюджет са обезпечени 55 млн. лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР