Едва около 1/3 от лекарите се грижат самостоятелно за своето

...
Едва около 1/3 от лекарите се грижат самостоятелно за своето
Коментари Харесай

Около 1/3 от лекарите се грижат самостоятелно за продължаващото си обучение

Едва към 1/3 от лекарите се грижат независимо за своето продължаващо образование. Това сподели ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров по време на конференцията " Лекарска неточност и правила за добра здравна процедура ", която се организира през днешния ден в Сандански.

„ Лекарският съюз с неговите присъдружни организации и университетите имаме контракти с европейските организации за продължаващо образование, ревизираме всички конференции в България и ги кредитираме, в случай че отговорят на разпоредбите за кредитиране, водим указател на кредитните точки. Дружествата организират годишни конференции, университетите – опреснителни курсове “, сподели доктор Маджаров.

Той обаче попита кой в тази страна е направил да има наложително продължаващо образование. „ Има една дребна група хора, към 1/3 от лекарите, които се грижат независимо за квалификацията си, които вървят на конференции и опреснителни курсове. Ние изпълняваме своите отговорности, сътрудниците, които покачват квалификацията си, натрупат акредитационни точки, само че никой не им ги изисква “, акцентира доктор Маджаров.

Той добави, че е приказвал с всички политически сили за нужната смяна, която би трябвало да се направи в Закона за съсловните организации и е получавал единствено уклончиви отговори, че каквото вероятно зависело от тях, щели да го създадат.

Според ръководителя на БЛС, в случай че не се вземат незабавни ограничения продължаващото образование да стане наложително, каквито и правила да бъдат обнародвани, множеството лекари ще се срещнат с тях в съда, когато бъдат подведени под отговорност за „ лекарска неточност “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР