Едва на 50 години в Айтос е починал от скоротечно

...
Едва на 50 години в Айтос е починал от скоротечно
Коментари Харесай

Внезапна Черна Вест: Отиде Си Една От Най-Знаковите Фигури В България! Беше Толкова Млад

Едва на 50 години в Айтос е умрял от скоротечно злокачествено заболяване тогавашният някогашен спецполицай №1 в Бургаска област, телохранител, арбитър и юрист – Георги Габровски. За това оповестиха негови близки другари, покрусени от загубата на най-мистериозната и считана за недосегаема от закона фигура в Бургаска област.

До септември 2000 година Георги Габровски бе шеф на Сектор „ Борба с всеобщите вълнения ” в РДВР-Бургас. Внушителната му фигура и страховито лъчение всяваха почит и у най-изпечените нарушители в района – в интервал, когато мафията бе победила над страната.

Шефът на спецчастите бе обаче тихомълком освободен от системата на Министерство на вътрешните работи, откакто бе открита мъртва в фамилното им жилище брачната половинка му Марияна. Единственото нещо, което стигна до общественото пространство бе, че 30-годишната жена е простреляна смъртоносно в корема в спалнята им към 22 часа вечерта, до момента в който в това време, спецполицаят е бил в кухнята, написа Флагман.

При следствието се разбра единствено, че изваденият патрон от тялото й е от „ Макаров ” – марка, друга от законно притежаваното оръжие на спецченгето.

Веднага след нещастието и отдръпването му от дейната полицейска рабора, Габровски получи най-високия пост в частния бранш – телохранител на изпълнителния шеф на „ Нефтохим ” Владимир Ракитский. За брачната половинка му се знаеше, че е работела в счетоводството на съветска компания, с офис на територията на „ Нефтохим ”.

Друг всекидневен факт към Габровски бе извънредно топлата му връзка в същия интервал с административния шеф на „ Нефтохим ” Енчо Стоев, който по знамение оцеля след кървясъл атентат в личния му дом, поръчителите и причинителите на който останаха покрити в мъгла и до ден сегашен.

След 2005 година за Габровски бе известно, че работи като арбитър по вписванията в Карнобатския областен съд. Срещу него имаше обвинявания за измами от аграрни производители, поради което се водеше и следствие в Районната прокуратура на Айтос, само че до правосъдно дело по този начин и не се стигна.

През 2009 година Габровски бе издебнат от екип на ТВ „ СКАТ ” в адвокатска адвокатска фирма в Айтос, където приема клиенти и практикува по едно и също време с активността му като арбитър. Известно бе, че извънредно здравия физически мъж натроши скъпата телевизионна техника на екипа и го заключи в помещението за заплашване. За психическото малтретиране на оператор, фоторепортер и публицист бе формирана кореспонденция в Районната прокуратура в Айтос, само че повече от година никой от прокурорите не събра храброст да поеме производството, с опрощение, че Габровски продължавал да бъде действен служащ в системата на Министерство на вътрешните работи и че евентуално измамата, обвързвана със земеделието, в действителност била част от по-голямо следствие. Преписките - за измамата и за психическия тормоз с разваляне на служебно имущество, бяха прекъснати по отминалост.

През последните 5-6 години Георги Габровски се занимаваше главно с адвокатска активност. Известен е като един от положителните юристи по наказателни каузи в района. Член е на Ротари клуб-Карнобат, спомоществовател на редица публично значими прояви.

Погребението е на следващия ден от 11 часа в айтоските гробища.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР