Едва на 29-и юли към полицията се е обърнал бившият

...
Едва на 29-и юли към полицията се е обърнал бившият
Коментари Харесай

Прокурор Таня Димитрова за обезобразеното момиче: Искаме петорната експертиза да изясни точния характер на телесните увреждания, брой и вид

Едва на 29-и юли към полицията се е обърнал някогашният другар на потърпевшото момиче. В разпита му се обяснява, че тя е споделяла с него, че по време на връзката си с обвинения, по отношение на нея са отправяни закани и е упражнявано принуждение. Това послужи за мотив да бъдат призовани потърпевшата и нейната майка. Това разяснява пред Нова тв районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

„ След отшумяване на травматичното положение, с момичето са извършени по-подредени и информативни разпити, в които удостоверява отправени закани ”, добави още прокурорът.

Димитрова акцентира, че желаят да бъде изяснена получената телесна щета. „ Искаме петорната експертиза да обясни точния темперамент на телесните увреждания, брой и тип. Има ли една, или няколко междинни телесни повреди, те съпроводени ли са с заплаха за живота и породени ли са по метод, изключително непосилен за потърпевшата ”, посочи тя.

Дали по случая е имало закъснение, откакто наблюдаващият прокурор по делото е бил в годишен отпуск, Димитрова разяснява: „ Категорично не. В съда, при разглеждане на ограниченията за неотклонение, делото е престояло до 10 юли. След което на 14 юли и 21 юли в началото избраният наблюдаващ прокурор е дал инструкции по следствието и са назначени редица експертизи. Не е бездействано по делото по никакъв метод ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР