Едва на 23-години Ник Сузуки бе определен за капитан на

...
Едва на 23-години Ник Сузуки бе определен за капитан на
Коментари Харесай

Сузуки стана най-младият капитан в историята на Монреал

Едва на 23-години Ник Сузуки бе избран за капитан на тима на Монреал Канейдиънс, оповестиха от отбора от NHL.

С това достижение центърът стана най-младият капитан в историята на Канейдиънс от основаването на тима през 1909 година – осем години преди появяването на NHL. До момента най-младият капитан на Монреал бе членът на “Залата на славата ” Силвио Манта, който става лидер на тима си на 24 години през сезон 1926/27.

Освен това Сузуки ще бъде едвам вторият непрекъснат капитан от азиатски генезис в историята на Лигата след Пол Кария, който беше на тази позиция в тима на Анахайм Майти Дъкс в интервала 1993-2003 година. През сезон 2003/04 Ричард Парк също изпълняваше капитански функционалности за Минесота Уайлд, само че тогава той поделяше отговорностите на ротационен принцип дружно с Джим Дауд, Андрю Брюнет, Брад Браун и Брад Бомбърдир.

“За мен е чест да бъда определен за капитан на Монреал Канейдиънс ”, сподели Сузуки.

“Това е същинска чест и привилегия. Отборът се движи на верния път и аз няма по какъв начин да бъда по-развълнуван да му бъда капитан и да го представям. За мен това е голям знак на почитание от страна на управлението, съотборниците ми и треньорския екип. Знам, че това е доста виновна роля, само че мисля, че съм подготвен за нея. Бъдещето тук е ярко и аз се вълнувам да стана част от него ”, добави той.

Наскоро нападателят подписа нов осемгодишен контракт с Монреал на обща стойност 63 милиона $. През предишния сезон състезателят записа кариерни индикатори от 21 гола и 40 асистенции в 82 мача.

Сузуки взима капитанската лента на Монреал от Ший Уебър, откакто бранителят бе трансфериран през юни в състава на Вегас Голдън Найтс. 37-годишният Уебър не игра нито минута за Монреал през предишния сезон поради травма и по всяка възможност кариерата му към този момент е завършила, само че той има още пет сезона от 14-годишния контракт, който подписа с Нешвил Предатърс преди началото на сезон 2012/13. От него Уебър печели по 7,85 милиона $ на година.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР